Dezastrul Cyberpunk 2077: cel mai așteptat și mai prost joc al anului, sub reflector

Dezastrul Cyberpunk 2077: cel mai așteptat și mai prost joc al anului, sub reflector

Încă din 2013, discutăm de Cyberpunk 2077, unul dintre cele mai așteptate jocuri din 2020. Deși se lucrează de aproximativ 10 ani la el, titlul este un fiasco total când vine vorba de stabilitatea experienței de gaming. Dacă ai o consolă, poți să-ți iei gândul de la el.

Cyberpunk 2077 este un dezastru. Deși în cazul unui PC inimaginabil de scump ai crede că-l poți juca în condiții optime, realitatea te contrazice. Titlul vine la pachet cu o serie stufoasă de bug-uri care periclitează experiența de gaming. Chiar și așa, pe console situația este semnificativ mai gravă. Internetul este plin de dovezi mai mult sau mai puțin amuzante care ilustrează modul incredibil de ciudat în care jocul tău se poate strica atunci când te aștepți mai puțin.

Pentru că dezvoltatorul CD Projekt RED nu pare să fie foarte eficient în a remedia problemele, măcar parțial, pentru prima oară în istoria recentă, Sony a luat o decizie radicală. Cel mai așteptat joc al anului a fost eliminat peste noapte din magazinul virtual PlayStation Store. Cu alte cuvinte, nu-l mai poți achiziționa pe PlayStation, iar Sony a inițiat procedurile de returnare ale costurilor pentru cei care au cumpărat jocul în trecut și își doresc banii înapoi.

De partea cealaltă a baricadei, CD Projekt RED a promis că va lansat actualizări majore pentru versiunea de console a Cyberpunk 2077 în martie, aprilie 2021. Vestea nu este deloc bună în contextul în care discutăm de unul dintre cele mai scumpe jocuri din toate timpurile. Acesta este și motivul pentru care, imediat după gestul radical al Sony, acțiunile CD Projekt RED au scăzut cu mai mult de 20%, o pierde de aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

Ca idee, cei de la Sony sunt disperați să aibă jocuri noi, de top, pentru PlayStation 5, iar dacă au decis să elimine Cyberpunk 2077 din PlayStation Store la scurt timp după lansarea PS5, este clar că discutăm de un dezastru fără precedent.