05 mai 2020 | 09:55

De unde provine coronavirus: sursa unui conflict major între Donald Trump și experții americani

ACTUALITATE
De unde provine coronavirus: sursa unui conflict major între Donald Trump și experții americani

Donald Trump speră în continuare să ne convingă de faptul că statul chinez este responsabil în mod intenționat de pandemie de coronavirus. Toți experții din domeniul medicinei, cât și oficialii din Serviciile Secrete americane sunt însă de altă părere.

Încercând să fugă de responsabilitate, Donald Trump și alți câțiva oficiali de la Washington fac zilnic declarații prin care speră să incrimineze China. Trecând peste faptul că aceste afirmații pot duce la un conflict internațional de proporții astronomice, până la această oră, nu au prezentat nicio dovadă pentru a-și argumenta opinia.

În weekend, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo s-a aruncat la a afirma că există ”dovezi imense” care să ateste faptul că virusul Covid-19 provine dintr-un laborator din China. Nu a făcut publice acele ”dovezi” și nu există niciun indiciu al faptului că ar exista în realitate.

Nu au trecut 24 de ore, iar acele opinii de la vârful administrației de la Washington au fost contrazise de către Anthony Fauci, un membru cheie al comisiei speciale a Administrației prezidențiale în lupta contra Covid-19.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la  National Geographic, expertul în boli infecțioase și membru al echipei de gestionare a crizei coronavirsului de la Casa Albă a spus că nu există dovezi științifice care să ateste faptul că acest virus a fost fabricat de om sau a ajuns să fie răspândit ca urmare a unui accident produs într-un laborator din Wuhan.

”Dacă privești evoluția virusului la lilieci și ce se întâmplă, (dovezile științifice) înclină foarte, foarte mult spre concluzia că acesta nu putea fi manipulat artificial sau deliberat…Tot ce ține de evoluția în timp a virusului indică faptul că acesta a evoluat în natură”, a declarat expertul în interviul citat.

“Bazându-se pe probe științifice, Fauci nu susține nici teoria alternativă potrivit căreia cineva a găsit virusul în natură, l-a adus în laborator și de aici a scăpat din cauza unui accident”, se mai arată în același material publicat de National Geographic.

Prin declarația sale, Fauci a încercat să dezmintă validitatea afirmațiilor din ultima perioadă făcute de Donald Trump și Mike Pompeo. Pentru a-și argumenta opiniile, expertul în epidemiologie a citat Organizația Mondială a Sănătății, dar și concluziile investigației realizate de serviciile de informații americane. În ceea ce privește disponibilitatea unui vaccin, Fauci crede că acesta ar trebui să ajungă în piața în luna ianuarie a anului viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele