De ce o problemă a Facebook a stricat numeroase aplicații de iPhone, de la TikTok la Tinder

De ce o problemă a Facebook a stricat numeroase aplicații de iPhone, de la TikTok la Tinder

O serie de aplicații, cum ar fi TikTok, Spotify, Pinterest și Tinder, nu mai funcționează momentan pe dispozitivele iOS, din cauza unei probleme la Facebook.

Deși cauza exactă a blocării aplicațiilor nu este confirmată, există indicăii că problema este cauzată de Facebook (mai precis, kitul de dezvoltare software). Multe aplicații îl utilizează pentru a permite conectarea utilizatorilor prin conturile lor de pe rețeaua socială.

Utilizatorii nu trebuie să folosească Facebook pentru a se conecta la o aplicație, pentru ca acest lucru să le afecteze software-ul și nu există rapoarte despre aceleași aplicații care se prăbușesc pe Android. Facebook a recunoscut pe platforma, dar fără prea multe detalii. „Suntem conștienți și investigăm o creștere a erorilor pe SDK-ul iOS, ceea ce face ca unele aplicații să nu mai funcționeze”, a declarat compania, citată de The Verge.

Facebook a avut probleme și în trecut

Supărarea din partea dezvoltatorilor și a utilizatorilor este justificată, având în vedere că nu este prima dată când SDK-ul gigantului a afectat un număr mare de aplicații de acest fel. O problemă aproape identică a apărut pe 6 mai și a afectat zeci de servicii pentru aproape o zi.

După cum explicat atunci dezvoltatorul Guilherme Rambo, esența problemei este că Facebook încurajează dezvoltatorii să-și integreze serviciile de logare în aplicațiile lor, oferindu-le informații valoroase despre utilizarea aplicației și publicitate.

„Facebook îi împinge cu adevărat pe dezvoltatori să folosească platforma sa, probabil pentru că doresc datele pe care le pot colecta de la utilizatorii respectivei aplicații. SDK-ul este oferit ca o cale mai ușoară atât pentru dezvoltatori, cât și pentru echipele de marketing, deoarece poate fi folosit și pentru a urmări conversiile anunțurilor difuzate prin Facebook.”
Guilherme Rambo, a completat el.

Acest lucru înseamnă că, atunci când există o problemă cu serviciile Facebook, aceasta afectează un număr foarte mare de alte aplicații, așa cum se întâmplă acum.

Citește și: