09 iul. 2020 | 13:53

Facebook se ridică împotriva aliaților lui Trump: ce legătură are Roger Stone

ACTUALITATE
Facebook se ridică împotriva aliaților lui Trump: ce legătură are Roger Stone

Facebook a fost acuzată că nu face mai nimic pentru a elimina conținutul fals și manipulator de pe platformă. Din când în când, însă, caută să te facă să crezi că ia atitudine.

Facebook, rețeaua lui Mark Zuckerberg, anunță că a eliminat 50 de conturi și pagini personale și profesionale. Toate aceste conturi aveau legătură cu Roger Stone, un consilier vechi al președintelui de Trump, care are probleme nu numai pe net, ci și-n viața reală.

Stone urmează să fie încarcerat săptămâna viitoare din cauza scandalului referitor la raportul Mueller. El a fost condamnat anul trecut pentru influenţarea martorilor şi pentru că a minţit Congresul, în cadrul investigaţiei referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

Zeci de conturi, închise de Facebook

Oficialii Facebook au spus că au eliminat contul personal de pe Facebook al lui Roger Stone și pagini de pe Instagram, precum și pagina Stone Cold Truth de pe Facebook, care avea 141.000 de urmăritori. Un total de 54 de conturi Facebook și 50 de pagini au fost eliminate pentru comportament incorect, inclusiv pentru crearea de pagini false.

Conturile respective au cheltuit peste 300.000 de dolari pe publicitate, în ultimii câțiva ani, potrivit Facebook. Iar eliminarea conturilor riscă să îi nemulțumească mai mult pe Trump și pe aliații săi.

Anul trecut, Facebook a eliminat o reclamă pentru realegerea lui Trump care includea un simbol nazist.

Iar Stone n-a fost singurul vizat. Aceeași decizie a fost luată și în cazul unor conturi ale familiei liderului brazilian Jair Bolsonaro și alte două rețele conectate la operațiuni de politică internă din Ecuador și Ucraina.

”Nu contează ce spun și nu contează cine sunt. Anticipăm că vom vedea mai mulți actori politici care vor depăși această linie și se vor folosi de acest comportament neautentic coordonat pentru a încerca să influențeze dezbaterile publice”, a declarat directorul pentru politici de securitate cibernatică al Facebook, Nathaniel Gleicher