Dacia pregătește o revenire în forță după criză: 7 modele noi, în plan de lansare

Dacia pregătește o revenire în forță după criză: 7 modele noi, în plan de lansare

În ultimele săptămâni cel mai des am auzit de Dacia Sandero. Producătorul are însă un plan mai amplu și vizează lansarea a șapte modele noi. Printre acestea se numără un Duster ceva mai arătos, dar și mașina electrică deja anunțată la începutul lunii martie.

După cum am notat când au apărut imaginile cu Renault Sandero, Dacia are în pregătire câteva modele importante. Totuși, chiar dacă acum discutăm de șapte modele, s-ar putea ca ce era prevăzut în calendarul inițial să nu fie respectat. Mai ales când vine vorba de mașina electrică, dar și cele care ar fi trebuit anunțate acum.

Vara acestui an ar trebui să aducă pe piață Dacia Lodgy 2 și Dacia Dokker 2. Aici vorbim însă de modele care nu sunt chiar de mass market. Spre toamnă, ne putem aștepta la Dacia Sandero 3 și Sandero 3 Stepway. Iar în primăvara lui 2021 ar trebui să fie lansat Logan 3 MCV. Tot în primăvara anului viitor ar fi rândul Spring, mașina electrică. În fine, în 2022 ar trebui să avem o Dacia Duster cu facelift. Calendarul acesta a fost schițat de publicația Caradisiac.

Criză majoră pentru Dacia după parcursul bun din 2019

În prezent, uzina de la Mioveni e în șomaj tehnic. Nu e clar încă data la care muncitorii vor reveni la muncă și, mai ales, dacă va fi respectat calendarul de mai sus. Dintre toate, se prea poate ca Dacia Spring să fie cea amânată, mai ales că, pe fondul unei crize economice, interesul pentru mașini electrice ar putea scădea.

În 2019, Dacia a avut însă un parcurs foarte bun.

Între ianuarie și noiembrie, a condus categoric topul înmatriculărilor de mașini noi. Marca autohtonă a vândut în România 45.307 unități noi în primele 11 luni ale anului trecut. Locul 2 este ocupat de compania-mamă Renault, cu 12.258 de unități, în timp ce pe a treia poziție a podiumului se află Skoda, cu 11.456 de unități. Pe locul patru se găsește Ford, cu 11.148 de unități vândute, iar pe cinci vin germanii de la Volkswagen, cu 9.962 de unități.