Mașina surpriză de la Dacia ar putea arăta fix ca noul Renault Sandero

Mașina surpriză de la Dacia ar putea arăta fix ca noul Renault Sandero
Sursa foto: Kolesa

Până la Dacia electrică, cei mai mulți așteaptă modelul Sandero. Subiectul de interes e însă dacă mașina va arăta, în sfârșit, onorabil sau dacă Renault o transformă, din nou, într-un Tico mai ajustat. Ultimele imagini lasă măcar loc speranțelor.

În 2020, Dacia a anunțat deja modelul Spring, primul electric din gama sa, iar pentru vară ar trebui să anunțe Lodgy 2 și Dokker 2. Totuși, dat fiind contextul, e posibil ca acestea să fie amânate pentru toamnă. În orice caz, în toamnă ar fi trebuit să aflăm ce-a pregătit pentru Sandero 3 și Sandero Stepway. Iar în primăvara anului viitor ar trebui să vedem așa: Spring, deja confirmată, Logan MCV 2 și Duster facelift.

Sunt, în total, șapte modele, dar cele mai așteptate sunt Sandero și Spring. Iar Sandero a tot fost scos în lume, chiar dacă doar camuflat. Recent, am văzut și câteva interpretări grafice ale noutăților. Ce-i drept, ce-a ieșit este un hibrid între Renault Megane, Seat Leon și Renault Clio.

Renault Sandero poate confirma, de fapt, următoarea Dacia Sandero

Renault Sandero potential model Dacia (2)

Renault Sandero potential model Dacia (1)

Imaginile de acum sunt bazate pe informațiile neoficiale despre Sandero și au fost realizate de Kolesa din Rusia. Ce vezi e, cumva, în linie cu primele imagini cu Sandero. Acest Sandero ar fi însă vândut de Renault în Rusia, Africa de Sud și America de Sud. Astfel, Europa rămâne pentru Dacia.

Acest Renault Sandero arată cât de cât mai onorabil. Mânerele ușilor sunt vopsite, farurile slim sunt ceva mai moderne, iar proiectoarele de ceață sunt integrate ceva mai bine în caroserie.

Ca motorizare te poți aștepta la un motor de 1 litru SCe de 74 CP, dar și unul turbo de 99 CP și un diesel 1.5 litri Blue dCi de 84 CP.

Ce-i mai relevant pentru Dacia Sandero e că va fi construită pe platforma CMF-B. Aceasta a fost creată de Alianța Renault Nissan Mitsubishi pentru toate mărcile și toate modelele subcompacte. Sporește siguranța pasagerilor și, mai ales, deschide drumul mașinilor electrice și hibride chiar și pentru compania autohtonă. Astfel, după Clio, Captur 2 și Nissan Juke, vine rândul modelelor Dacia Logan și Sandero, în timp ce Duster, Lodgy și Dokker vor fi actualizate mai târziu.

Sursa: Carscoops