Dacia 1300 pe străzile pustii din New York: imagini superbe cu mașina românilor în America

Dacia 1300 pe străzile pustii din New York: imagini superbe cu mașina românilor în America

Un român a ieșit la o plimbare prin New York. Orașul american e paralizat din cauza virusului, dar Dacia 1300 se „simte” ca acasă pe străzi.

Cum a ajuns o Dacia 1300 pe străzile din New York? Ei bine, totul începe de la Eduard Palaghiță. El are două mașini Dacia și încă două Renault 12, mașina francezilor de la care s-au „inspirat” românii pentru mașina autohtonă. El locuiește în New York și pe mașinile sale sunt numere de înmatriculare americane. Cel mai popular e automobilul românesc portocaliu, cel care acum a ajuns pe străzile din New York.

„The city that never sleeps is taking a nap”, a spus Eduard pe Facebook. New York e cunoscut drept orașul care nu doarme niciodată, cu o viață de noapte incredibilă, dar și un vacarm extraordinar pe străzi în timpul zilei. Doar că epidemia a trimis orașul la „somn”.

Cum a ajuns Dacia 1300 în America?

Dacia 1300 New York

Eduard susține că i-a plăcut mult prea mult mașina românească și astfel a încercat s-o ducă cu el în Statele Unite ale Americii. Mașina Dacia 1300 pe care el o are la New York a fost fabricată în 1977. Totuși, prima mașină produsă de fabrica românească a ieșit de pe linia de asamblare în 1968. Era modelul 1100, abia apoi s-a trecut la Renault 12 și designul care a devenit iconic.

„Sunt mirați când dau ochii cu ea, o admiră, pentru că vine dintr-o zonă a lumii cu o cultură diferită. În Manhattan (New York – n.r.), toți își fac poze cu ea, așa s-a întâmplat și pe Broadway, la festivalul românilor, unde a devenit centru de interes”, povestea Palaghiță în urmă cu câțiva ani. Până și Poliția l-a oprit să-l întrebe de mașină.

În 2017, Palaghiță a stabilit și un record deloc mărunt pentru Dacia. În 10 zile, la volanul mașinii, el a parcurs 4.000 de kilometri între coasta de est și coasta de vest pe Route 66, celebrul drum care conectează cele două părți ale Americii

Imagini cu mașina românilor în SUA

Dacia 1300 New York

Dacia 1300 New York

Dacia 1300 New York

Dacia 1300 New York

 

Etichete: