Cel mai bun concert din „sufragerie”: de ce artiștii vor primi premiu pentru așa ceva?

Cel mai bun concert din „sufragerie”: de ce artiștii vor primi premiu pentru așa ceva?

O victimă colaterală a coronavirus este muzica și mai ales concertele live. După ce MTV a anunțat artiștii nominalizați pentru premiile Video Music Awards, au adăugat o categorie nouă potrivită vremurilor pe care le trăim: cea mai bună reprezentație din carantină.

Popularitatea transmiterilor live a fost produsul unei necesități, acum când pandemia încă își rămâne în forțe, iar concertele live organizate respectând distanțarea fizică sunt problematice.

Dar cum e să auzi artistul preferat cântând și transmițând live de pe laptopul personal? Sau să îl vezi că folosește căștile personale drept monitoare de sunet? Și să nu mai vorbim de conexiunea nesigură la internet, care poate produce distorsiuni sau întreruperi de sunet.

În carantină, artiștii au fost obligați să lucreze știind că vor întâmpina probleme tehnice la tot pasul. Iar inginerii de sunet nu erau întotdeauna disponibili în sufrageria artiștilor.

Ce vrea publicul?

“În vremuri ca acestea, spectatorii nu se așteaptă să audă sunete de înaltă calitate; ei simt nevoia de conexiune cu artistul”, explică totuși Mike Bradley, inginer de sunet.

“Când văd că artiștii își folosesc smartphone-urile să transmită live, nu sunt deloc dezamăgit. Sunt recunoscător că și ei simt nevoia să interacționeze cu publicul”, a mai adăugat acesta.

Cu toate acestea, când o reprezentație transmisă live sună foarte bine, îți poți da seama imediat. Iese în evidență. Setul de 85 de minute transmis în aprilie de Post Malone conținea melodiile Nirvana preferate ale artistului.

Deoarece a beneficiat de o întreagă echipă de artiști plasați cu toții în aceeași încăpere, calitatea sunetului a fost impresionantă. Brian Lee la bass, Nick Mack la chitară și Travis Barker la tobe au fost cu toții în locuința din Utah a lui Post Malone. Echipa a fost conectată prin dispozitive intraauriculare.

Însă nu toate reprezentațiile dispun de condițiile necesare pentru a transmite audio calitativ. Deși investițiile în echipamente tehnice și specialiști de sunet sunt foarte importante în timpul concertelor, în mod surprinzător, artiștii nu investesc și în echipamente pentru transmisii live.

Cu toate acestea, artiștii sunt obligați să devină mai creativi pentru a se menține în atenția publicului: de la apariția lui Travis Scott în jocul Fortnite până la transmisii prin platforma TikTok.

Prima experiență de concert în realitate augmentată va fi adus publicului cu ajutorul unui parteneriat TikTok, XO, Republic Records și Wave. Va conține interpretare 3D și videoclipuri imagine-în-imagine și va îl va prezenta pe artistul The Weeknd.

În ceea ce privește transmisiile live din locuința proprie a artiștilor, ne-am putea bucura cu toții de îmbunătățiri ale calității sunetului, însă viteza internetului ar putea reprezenta un inconvenient major pentru această măsură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: