Cum poți vizita 2.500 de muzee faimoase din confortul căminului, să nu te plictisești în carantină

Cum poți vizita 2.500 de muzee faimoase din confortul căminului, să nu te plictisești în carantină

Indiferent dacă ești în carantină sau stai în casă pentru a respecta normele de distanțare socială, sunt șanse mari să te plictisești. Dacă ai o afinitate pentru cultură, poți vizita virtual aproximativ 2500 de muzee.

Dacă obișnuiești să vizitezi muzee și țări îndepărtate, această perioadă este foarte dificilă pentru tine. Chiar și dacă obișnuiai să ai o viață activă care acum este o imposibilitatea, tranziția este una foarte dificilă. Din fericire, cu ajutorul tehnologiei avansate și a unei conexiuni stabile la internet, s-ar putea să ieși bine din această perioadă între patru pereți.

Google îți pune la dispoziție aproximativ 2500 de muzee pe care le poți vizita sub forma unui tur virtual, într-o manieră similară cu tehnologia din spatele Google Street View. Acest lucru este posibil datorită diviziei Google Arts & Culture a gigantului din Mountain View, iar întregul proiect este disponibil la această adresă web. 

Lansat în urmă cu aproximativ 9 ani sub numele de Google Art Project, acest proiect a progresat foarte frumos în ultimul deceniu. În ultima perioadă a beneficiat însă de o actualizare importantă pentru a ajuta și mai mulți oameni să se simtă confortabil în confortul căminului explorând muzee spectaculoase din fiecare colț al mapamondului.

Google Arts & Culture este rezultatul unui parteneriat dintre Google și aproximativ 2500 de instituții de cultură, muzee, castele și nu numai. Scopul din spate a fost de a oferi tururi virtuale absolut gratuite celor care care vor să învețe ceva nou sau, pur și simplu, să se plimbe pe undeva pe unde nu au mai fost.

Cineva poate pur și simplu să acceseze pagina web de mai sus, eventual să se autentifice cu contul Google, dar nu este obligatoriu, și să-și aleagă destinația. În funcție de afinități, poți începe cu Palatul Versailles, Casa Albă sau Muzeul de Artă Modernă din San Francisco. Totul este posibil, cât timp avem internet.

Citește și: