Cum folosești Zoom cât timp lucrezi de acasă și ce opțiuni eficiente ai la dispoziție

Cum folosești Zoom cât timp lucrezi de acasă și ce opțiuni eficiente ai la dispoziție

Zoom a devenit una dintre cele mai utile aplicații pentru persoanele care lucrează de acasă în această perioadă, pentru a putea comunica eficient cu colegii de la birou.

Cât timp stai acasă, e foarte probabil să ai nevoie de o modalitate prin care să comunici eficient cu alte persoane care se află în izolare la domiciliu, fie că e vorba de colegii de la muncă, fie că vrei să iei legătura cu prietenii sau familia. În această perioadă, Zoom a devenit unul dintre cele mai populare instrumente de acest gen.

Poți folosi versiunea gratuită, sau cea pentru care ai nevoie de un abonament, pentru care vei plăti 15 dolari în fiecare lună. În cazul în care nu vrei să dai bani, te poți descurca destul de bine și cu versiunea gratuită.

Cum folosești Zoom și cum începi o ședință

În primul rând, ai nevoie să-ți instalezi aplicația și să-ți faci un cont. Exită versiuni pentru orice dispozitiv: o poți folosi pe PC, Android sau iOS.

Programul este destul de ușor de folosit și este destul de asemănător cu aplicațiile de videoconferință pe care le-ai mai folosit și înainte. Pentru a iniția un apel, urmează pașii următori:

 • Apasă butonul portocaliu New Meeting;
 • Permite aplicației să-ți acceseze camera;
 • Rulează testele de microfon care îți vor apărea;
 • Apasă butonul Join with computer audio;
 • Asigură-te că microfonul tău nu e oprit din colțul stânga-jos al ferestrei Zoom;
 • Pentru a permite celorlalți să te vadă, apasă pe Start video;
 • Dacă vrei să-i inviți și pe alții la apel, apasă butonul Invite din partea de jos, copiază URL-ul generat și trimite-l persoanei care se va alătura ședinței.

Cum partajezi ecranul cu participanții la apel

Zoom mai are câteva funcționalități de care poți profita.

În primul rând, una dintre cele mai utile este cea prin care poți partaja ecranul de pe dispozitivul tău, pentru ca și ceilalți participanți să aibă acces la ceea ce vezi tu pe ecranul tău. Poți face asta urmând pașii următori:

 1. Dacă nu ai început apelul încă, poți începe partajarea ecranului din ecranul Acasă. De pe desktop, opțiunea este în tab-ul Home, iar pe telefon sau tabletă în tab-ul Meet & Chat;
 2. Îți va apărea un pop-up, unde trebuie să introduci codul sau ID-ul ședinței, apoi apasă Share Screen pe desktop sau OK pe telefon;
 3. Introdu parola ședinței și apasă Join sau OK;
 4. De aici, lucrurile sau diferit, în funcție de dispozitivul pe care folosești Zoom:
  • Pe desktop, îți vor apărea o serie de opțiuni: poți afișa ecranul pe care lucrezi, o tablă albă, sau ecranul iPhone-ului tău. Apasă Share apoi:
  • Pe mobil, după ce introduci ID-ul ședinței și parola, ți se va afișa mesajul Not Sharing Screen Yet. După ce se încarcă pagina, vei primi opțiunea de a începe să partajezi ecranul, prin opțiunea Start Broadcast. (Poți alege să ții microfonul oprit sau pornit). După asta, o bară roșie îți va fi afișată în susul ecranului și tot ce faci pe telefon va fi vizibil tututor participanților.

Cum partajezi ecranul dacă ești deja într-un apel

 1. Din ecranul apelului, apasă butonul Share Screen din josul ecranului, pe centru sau folosește scurtăturile Alt + Shift + PC sau Shift + Cmd + S pe Mac;
 2. Ți se va afișa un ecran de opțiuni, pentru a partaja fie ecranul computerului, o tablă albă sau ecranul telefonului
 3. Pentru a partaja un alt ecran, apasă pe New Share: ți se va deschide din nou meniul anterior, din care poți alege altă opțiune.