Acum ai un motiv foarte bun să stai toată ziua pe Facebook, mai ales pentru Messenger

Acum ai un motiv foarte bun să stai toată ziua pe Facebook, mai ales pentru Messenger

Ai putea zice că timpul petrecut pe Facebook e timp pierdut, însă acum Messenger vine și cu o funcție importantă pe timp de pandemie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un serviciu prin care te poți informa despre noul coronavirus direct din aplicație. Este vorba despre un serviciu de tip chatbot menit să contribuie la combaterea dezinformării în legătură cu virusul, mai exact, despre o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei. De aici vei primi informații rapide, precise și sigure despre COVID-19.

Pentru moment, serviciul de pe Facebook Messenger nu poate fi accesat decât în engleză, franceză, spaniolă şi arabă. Spune că mai multe limbi vor urma în curând. Îl poți folosi prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând „trimite mesaj” sau prin link-ul de Messenger dedicat. Primești aici atât răspunsuri la întrebări, lămuriri, dar și sfaturi despre cum să te protejezi.

După WhatsApp, Facebook include și Messenger pe lista aplicațiilor care luptă cu dezinformarea

Pe WhatsApp există deja ceva similar. Facebook a activat pe platforma de mesagerie o funcționalitate pe care n-o mai folosea din 2019. Vorbim despre posibilitatea de a primi newslettere direct pe aplicație. A reactivat opțiunea acum, pe fondul pandemiei globale. Pe scurt, Facebook a transformat WhatsApp într-un punct excelent de acces la informații importante despre criza globală în care suntem.

Ai la dispoziție un chat în care poți vedea mituri – și demitificarea lor, ce se întâmplă în lume, care sunt cele mai noi cifre, dar și sfaturi de călătorii în această perioadă. Ca și în cazul Facebook Messenger, sursa informațiilor este Organizația Mondială a Sănătății.

Pentru a activa funcția pe WhatsApp, trebuie să dai click pe acest link de pe telefon. O altă modalitate este introducerea acestui număr în agendă: +41 79 893 1892. Vei activa funcția după ce trimiți aici un mesaj cu textul hi. Astfel, te-ai abonat la noutățile distribuite de OMS pe WhatsApp.

Citește și: