Cum a ajuns Samsung S20 primul telefon certificat pentru încărcare rapidă

Cum a ajuns Samsung S20 primul telefon certificat pentru încărcare rapidă

Până când Samsung Galaxy S20 ajunge în magazine avem o veste cel puțin surprinzătoare, în aparență. Samsung S20 a devenit primul telefon certificat pentru încărcare rapidă.

USB Implementers Forum (USB-IF) a anunțat că seria Galaxy S20 e prima care primește certificarea pentru încărcare rapidă prin cablu (USB). Ce se întâmplă aici e că telefoanele Samsung S20 suportă standardul Programmable Power Supply (PPS) acoperite de regulamentul USB Power Delivery (USB PD) 3.0.

În ceea ce te privește pe tine ca utilizator asta înseamnă că poți încărca telefonul cu orice încărcător certificat USB-IF. Asta pentru că sunt companii care asigură încărcare rapidă, cum ar fi OnePlus sau Huawei, dar doar cu încărcătoarele lor. E un pas în direcția standardizării încărcării rapide, ca să nu te trezești că pe alte încărcătoare nu e aceeași viteză.

Samsung S20 Ultra, telefonul care se încarcă și la 45 wați

Odată cu seria Samsung Galaxy S20, compania a dotat telefoanele cu baterii mai mari: 4.000, 4.500, respectiv 5.000 mAh, și pe modelul Ultra a introdus încărcarea rapidă pe fir la 45 de wați.

Totuși, e o nuanță aici. Telefonul poate fi încărcat la 45 de wați de la zero la 30%. Apoi continuă la 25 de wați. Cel mai probabil e o încercare a Samsung de-a asigura o durată mai lungă de viață a bateriei.

În orice caz, odată cu standardizarea încercată de USB-IF, încărcătoarele terțe ar trebui să fie un pic mai populare. Mai ales că poți cumpăra modele care îți oferă mai mult de un port USB, ca să încarci și alte dispozitive.

În ceea ce privește concurența, Samsung S20 e încă în urmă. Realme, de exemplu, a anunțat un telefon care se încarcă la 65 de wați. Sigur, cu încărcătorul „din cutie”, dar o face. Iar Huawei a fost compania care oferă un încărcător care-ți încarcă și telefonul, și laptopul. Ambele Huawei, desigur, dar e un demers impresionant în orice caz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI