Cu TikTok interzis, Instagram ar putea deveni alternativa perfectă

Cu TikTok interzis, Instagram ar putea deveni alternativa perfectă

Din cauza legăturilor cu China, TikTok a fost deja interzisă în India și urmează să fie interzisă în SUA. Facebook profită de situație și transformă Instagram într-o alternativă.

Donald Trump continuă lupta cu China. După ce a sabotat Huawei și a forțat compania să-și creeze un magazin virtual de la zero, fără Google, acum a pus ochii pe TikTok. La câteva săptămâni după ce India a interzis 40 de aplicații de origine chineză, printre care și TikTok, consilierul pe probleme de securitate de la Casa Albă a făcut un anunț similar.

Una peste alta, nu este foarte clar pentru cât timp vom mai putea folosi TikTok, cea mai populară rețea de socializare a momentului. Încercând să profite de valul de nesiguranță din piață, Instagram vrea să devină o alternativă mai bună la respectiva platformă. Din acest motiv, lucrează de mult timp la o funcție intitulată Reels (role de film).

Au început testele cu noua opțiune în Brazilia anul trecut. Înte timp, opțiunea a fost finisată și, în curând, vor începe testele și în alte țări. Statele Unite ale Americii, Regatul Unit și alte 50 de țări sunt pe listă. Pentru ca prezența funcțiilor inspirate din TikTok să fie mai evidentă, un buton dedicat pentru Reels va fi prezent permanent în partea de jos a ecranului principal din Instagram.

”Utilizatorii vor putea să acceseze Reels printr-o nouă icoană la baza ecranului din Instagram și vor putea posta Reels în fluxul principal din Instagram și în secțiunea Instagram Explore, în cazul conturilor publice.”, se arată într-un comunicat remis NBC.

Având în vedere efortul celor de la Instagram de a oferi un loc central noii funcții în aplicație, este evident că Facebook vrea să fure cât mai mulți utilizatori de la TikTok. Au făcut în trecut asta cu Snapchat și le-a mers incredibil de bine.

Citește și: