24 feb. 2020 | 07:49

Coronavirus, la Milano: cât de periculoasă a ajuns epidemia pentru românii din Italia

ACTUALITATE
Coronavirus, la Milano: cât de periculoasă a ajuns epidemia pentru românii din Italia

Epidemia de Coronavirus a ajuns la Milano pe parcursul nopții. Românii care se întorc din Italia trebuie să stea în carantină pentru 14 zile.

În teorie, coronavirus nu este neapărat un tip de infecție mortală, foarte mulți oameni reușind să se vindece. Nici procentul deceselor raportat la cei infectați nu este foarte mare. Din păcate, în cazul celor care suferă deja de alte boli, coronavirus ar putea duce la moarte.

Într-o astfel de situație s-a aflat prima persoană din Italia care și-a pierdut viața. La ora actuală, discutăm de aproximativ 150 de persoane infectate și trei decese pe teritoriul Italiei. Momentan, nu se cunoaște sursa infecției din Italia.

La ora actuală, Italia, o țară foarte frecventată de români, este cea mai afectată de această infecție din UE. Potrivit șefului Protecției civil, Italia, cea mai afectată țară din Europa, are „110 contaminări în Lombardia, 25 în Veneto, 9 în Emilia-Romagna (în jurul orașului Bologna), 2 în Latium (Roma) și 1 în Milano”.

Înainte de 12 noaptea, o persoană spitalizată cu pneumonie la spitalul Sacco din Milano a avut rezultat pozitiv la testul cu coronavirus. Este vorba de un medic dermatolog.

O femei în vârstă, bolnavă de cancer și care se infectase cu noul coronavirus, a murit în Italia, au anunțat duminică autoritățile, ceea ce aduce la trei numărul deceselor în această țară în care a fost confirmată până acum infectarea a 149 de persoane, scrie AFP. La momentul decesului, femeia era internată la secția de oncologie în stare gravă.

Cel mai important anunț legat de răspândirea coronavirus în Italia vine de la MAE. Până la această oră, nu sunt români infectați cu coronavirus în orașele din Italia aflate în carantină. Noi informații apar în permanență pe marginea situației din Italia, dar dacă plănuiai o călătorie în nordul Italiei în perioada următoare, ar fi bine să o amâni. În aeroporturile de la noi, cei care vin din Italia, sunt puși în carantină 14 zile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele