Coronavirus face pagube mari în China, dar n-au legătură doar cu sănătatea oamenilor

Coronavirus face pagube mari în China, dar n-au legătură doar cu sănătatea oamenilor
Sursa foto: Jens Johnsson / Unsplash

Epidemia de coronavirus are o serie de efecte negative în lume, însă acestea nu se rezumă doar la sănătatea celor infectați.

Criza din China mai vine cu câteva probleme care vor afecta un număr mare de oameni. Problema cu care se confruntă statul chinez în prezent va perturba producția locală de panouri LCD, dar și de telefoane. Cele mai importante efecte negative sunt în număr de două. În primul rând, s-ar putea crea un deficit de aprovizionare, dar ar exista și modificări la nivel de prețuri, care vor deveni mai mari.

Cei mai importanți fabricanți de panouri LCD și OLED din China sunt de părere că capacitatea totală a fabricilor ar putea fi redusă cu 10%, spune firma de cercetare IHS Markit . Vestea și mai proastă e că s-ar putea ajunge chiar la 20% în timpul lunii februarie.

David Hsieh, directorul IHS Markit, spune că în principal fabricile din Wuhan sunt afectate. „Aceste fabrici se confruntă cu deficit de forță de muncă, dar și dde componente cheie, ca urmare a dispozițiilor menite să limiteze răspândirea contaminării”, spune acesta.

Ce se întâmplă cu smartphone-urile în timpul epidemiei de coronavirus

În ceea ce privește oferta de telefoane, China ar putea livra cu 5% mai puține dispozitive în 2020 decât se anticipase anterior. În total, statul chinez produce 70% dintre toate smartphone-urile vândute.

IHS Markit se așteaptă ca efectele negative să se vadă la nivel global. Cele mai afectate ar urma să fie companiile Huawei, OPPO, Xiaomi și Vivo.

Per total, acest lucru înseamnă că piața globală de telefoane ar urma să livreze cu 2% mai puține dispozitive decât se anticipa. De exemplu, Asus a anunțat deja că lanțul de aprovizionare pentru ROG Phone II ar urma să fie afectat de epidemia de coronavirus.

La momentul scrierii, coronavirusul a cauzat mai multe morți decât epidemia SARS din 2003. Virusul Wuhan ar fi responsabil deja pentru peste 360 de decese.

Sursa: tnw