Huawei are o relație complicată cu Google: și vrea, și nu-i vrea serviciile

Huawei are o relație complicată cu Google: și vrea, și nu-i vrea serviciile

Huawei a lansat deja un telefon fără servicii Google. Dar pe final de ianuarie ne regăsim într-o situație ciudată. Un șef al companiei a spus că nici nu se gândesc să revină la serviciile Google. Apoi, Huawei a revenit și-a zis că nu-i chiar așa.

Huawei Mate 30 Pro e, din punct de vedere hardware, un telefon foarte bun. Ce-i lipsește e pachetul Google Mobile Services. În schimb, Huawei a încercat să-și dezvolte propriul ecosistem. Îi lipsesc însă o aplicație de Maps și una pentru YouTube. Îi mai lipsește și accesul la Play Store, pentru că AppGallery e abia în fazele incipiente ale dezvoltării.

Pe fondul acestei probleme, Fred Wangfei, country manager Huawei Austria, a vorbit recent despre strategia companiei pe termen lung. El a spus că, și dacă Statele Unite ale Americii permit colaborarea cu Google, compania nu mai vrea serviciile gigantului american. Ceea ce a venit cumva ca un șoc pe fondul anunțul din 2019, când producătorul a spus că, dacă lucrurile devin mai optimiste, poate lansa o actualizare pentru telefoane și reinstala toate serviciile Google.

Huawei încă vrea servicii Google

Compania a revenit cu clarificări după declarațiile lui Wangfei. A spus că, în cazul în care interdicția e ridicată, Huawei va folosi serviciile Google.

„Prima noastră opțiune este ecosistemul Android, inclusiv cu GMS (Google Mobile Services) – asta ne-a ajutat să devenim numărul doi mondial în producția de telefoane.”
Huawei

Jurnalistul care a dat informația susține că directorul din Austria a fost cât se poate de clar. Ceea ce nu-i exclus. Cum nu-i exclus să fie luată în calcul strategia pe termen lung fără GMS. Cea mai mare problemă pe care o are compania e în Europa. Astfel, Wangfei e posibil să fi încercat să-i liniștească pe potențialii utilizatori.

Altfel, dacă ai un telefon Huawei care a venit cu serviciile Google, vei primi actualizare la Android 10 cu tot pachetul. De la Mate 30 Pro înainte situația devine mai dificilă.

Citește și:
Sursa: The Verge