Concertul legendar susținut după moartea lui Freddie Mercury, live stream pe YouTube: Queen îl difuzează după 28 de ani

Concertul legendar susținut după moartea lui Freddie Mercury, live stream pe YouTube: Queen îl difuzează după 28 de ani

Probabil încă mai ai seriale de văzut pe Netflix și clipuri amuzante pe YouTube, dar pe 15 mai poți vedea un moment remarcabil. Queen transmite concertul din 1992 dedicat lui Freddie Mercury.

The Freddie Mercury Tribute Concert va fi difuzat de Queen pe YouTube. Începe pe 15 mai, ora 21, și va fi disponibil doar câteva zile. Dacă nu îl prinzi la debut, ai weekendul să recuperezi.

Concertul tribut a fost susținut de ceilalți membri ai trupei Queen pe 20 aprilie 1991 pe stadionul Wembley din Londra. Lui Brian May, Roger Taylor și John Deacon li s-au alăturat o mulțime de alți cântăreți celebri. Concertul legendar a adus pe aceeași scenă nume ca David Bowie, Robert Plant, Axl Rose, George Michael, James Hetfield și Elton John.

Concertul caritabil al Queen din 1992 e la fel de caritabil și în 2020

În 1992, membrii Queen și ceilalți cântăreți au cântat cu un scop nobil: să strângă bani pentru a ajuta persoanele infectate cu virusul HIV. The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness a adunat peste 72.000 de persoane. Trupele care au completat concertul Queen au fost Metallica, U2, Def Leppard, Guns N’ Roses și Spinal Tap.

Ziceam de scopul caritabil. Încasările obținute din acest concert au fost folosite pentru lansarea fondului Mercury Phoenix. Acesta a devenit o parte fundamentală din ce înseamnă Queen și moștenirea lui Freddie Mercury. Prin intermediul acestuia au fost donate peste 20 de milioane de dolari către proiecte din 57 de țări în lupta cu virusul HIV.

În 2020, concertul intră pe YouTube și scopul nobil de acum e colectarea de bani în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Queen invită spectatorii digitali să doneze pentru a sprijini combaterea virusului care a băgat lumea în pandemie și-a ucis câteva sute de mii de oameni deja.

Pentru fiecare dolar donat în perioada streamingului difuzat pe YouTube, Google va face o donație de doi dolari ca parte a unei colectări de fonduri a Google / YouTube.

COVID-19 Solidarity Response Fund for WHO a strâns deja peste 5,1 milioane de dolari. Miza e 7,5 milioane de dolari, iar Google promite că pune doi dolari la fiecare dolar donat până la suma maximă de cinci milioane de dolari. Mai sunt 45 de zile din această campanie de donare de fonduri.