„Bohemian Rhapsody”, prestație neașteptată la Globurile de Aur 2019

„Bohemian Rhapsody”, prestație neașteptată la Globurile de Aur 2019
Sursa foto: 20th Century Fox

În pofida criticilor care au găsit nenumărate defecte în „Bohemian Rhapsody”, filmul a reușit să câștige cel mai mare premiu la Gala Globurilor de Aur din 2019, anume cea mai bună dramă.

Filmul este o biografie a vieții solistului trupei Queen, Freddie Mercury, în care rolul principal l-a avut Rami Malek. Acesta a concurat alături de alte filme iubite de public, dar și de critici, precum „A Star Is Born”, „If Beale Street Could Talk”, „Black Panther” și „BlacKkKlansman”.

Deși se bănuia că „A Star Is Born” va face ravagii în mai multe categorii, realitatea a fost alta. Filmul a primit doar premiul pentru cea mai bună melodie originală, anume „Shallow”. Actorii principali din „A Star Is Born”, Lady Gaga și Bradley Cooper, nu au primit premii pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță, acestea fiind luate de Malek, respectiv de Glenn Close, care a jucat în „The Wife”.

Premiul pentru cea mai bună dramă a fost acceptat pe scena galei de către producătorii executivi „Bohemian Rhapsody”, Graham King și Jim Beach. „Wow, asta a fost neașteptat”, a zis King. „Mulțumim atât de mult Hollywood Foreign Press Association. Este minunat. Puterea filmelor este ceea ce ne aduce împreună pe toți. Freddie Mercury și Queen au făcut acest lucru cu succes prin muzica lor și asta am vrut mereu să realizăm în cinematografe. Pentru a vedea acea magie cum prinde viață și pentru a vedea reacția incredibilă la acest film [ne-a lăsat pe toți cu capul plecat]. Aș vrea să mulțumesc tuturor”.

De asemenea, King a ținut să le mulțumească membrilor Queen Brian May și Roger Taylor, actorilor din film și în special lui Malek. „Ce joc actoricesc”, a spus King cu privire la Malek. „De necrezut”.

În încheierea discursului, King a mulțumit răposatului Freddie Mercury. „Și într-un final, pentru Freddie Mercury, îți mulțumim că ne-ai arătat puterea de a-ți îmbrățișa adevărata personalitate. Asta este pentru tine. Îți mulțumim atât de mult”.

Citește și:
Sursa: EOnline