Clasamentul în care Digi e peste Orange și ceilalți operatori. Cum a reușit?

Clasamentul în care Digi e peste Orange și ceilalți operatori. Cum a reușit?

ANCOM a calculat numărul portărilor din 2019 și-a prezentat ce s-a întâmplat în anul precedent. Deloc surprinzător, Digi | RCS-RDS încă stă foarte bine față de Orange. Surpriza mai mare e pentru Telekom.

Datele ANCOM arată că, în 2019, cele mai active luni pentru portarea numerelor mobile au fost ianuarie, mai, octombrie și decembrie. La polul opus sunt august și septembrie. Dacă pui această migrație între operatori ca Digi și Orange lângă calendarul vacanțelor, e foarte probabil ca numărul mare din mai să fie justificat de costuri mai mici în roaming.

Totodată, independent de rețelele mobile ale Digi | RCS-RDS, Orange, Vodafone și Telekom, încă sunt oameni care-și portează numerele de telefon fixe între operatori. Cel mai mult a câștigat tot RCS-RDS, dar Orange a avut o lună surprinzător de bună în mai. Altfel, Telekom se descurcă prost pe ambele fronturi.

portare numere romania digi vodafone telekom orange

Digi | RCS-RDS a luat de două ori mai multe numere mobile decât Orange și ceilalți operatori

După cum vezi în graficul de mai sus, Digi | RCS-RDS a atras, constant, de două ori mai mulți clienți decât ceilalți operatori. Cel mai bine s-a descurcat în noiembrie, cu un vârf de 33.940 de numere. Altfel, Telekom și Vodafone sunt cam la același nivel, și nici Orange nu-i departe. La Orange poți vedea însă că tot mai a fost o lună bună, cum i s-a întâmplat și pentru numere fixe.

Cifrele de acum sunt însă ceva mai mici decât cele din 2017 și 2018. Dar sunt mai mici în special pentru Digi | RCS-RDS, că Orange a rămas aproximativ la același nivel. În acești doi ani însă Orange a tras cel mai mult să-și diversifice oferta de produse, având și internet fix, și cablu. De cealaltă parte, Telekom a venit cu oferta cartelelor vândute în magazinele Mega Image sau Carrefour.

În 2019, toți operatorii au ajuns să fie și jucători pe alte piețe decât cele tradiționale. Vodafone e ultimul nume care s-a alăturat, cu finalizarea preluării UPC.

Citește și:
Sursa: ANCOM