Cum încearcă Telekom să „fure” clienți de la ceilalți operatori din România

Cum încearcă Telekom să „fure” clienți de la ceilalți operatori din România

În ciuda zvonurilor despre vânzare, Telekom duce mai departe strategia de atragere a clienților. De data aceasta face un parteneriat cu Carrefour pentru vânzarea cartelelor.

Telekom România a anunțat că, din 1 octombrie, o să poți cumpăra cartele SIM din Carrefour. Astfel, pachetul Mobil Nelimitat poate fi găsit într-o rețea ceva mai mare de magazine, după parteneriatul cu Mega Image.

Abonamentul Telekom este disponibil la un preț promoțional de șase euro pe lună, TVA inclus (aproximativ 29 lei / lună, TVA inlcus). Clienții care nu doresc să se înregistreze pot utiliza în continuare serviciile pe cartela preplătită (atât timp cât încă se dezbate legea vânzării cartelelor prepay cu buletinul).

Clienții care achiziționează cartela Mobil Nelimitat au acces la servicii imediat după introducerea acesteia în telefon și apelarea numărului 1234. Oricând după activarea serviciilor, valabile inițial pentru 30 zile, pot alege să se aboneze cu înregistrare pe site-ul Telekom. N-au perioadă minim contractuală. Altfel, funcționează ca prepay, cu încărcare lunară.

Telekom e într-o cursă de-a avea cât mai mulți clienți

În alte condiții, veștile Telekom de-a vinde în Mega Image și Carrefour ar fi bune. Dar condițiile de acum sunt că operatorul ar fi pregătit pentru vânzare, pe bucăți.

Grupul Digi | RCS-RDS e interesat să cumpere divizia de servicii mobile a Telekom. Doar că are o condiție: nu vrea niciun client, nici măcar pe cei cu abonamente. Și aici ar fi problematici mai ales cei cu cartele prepay, cum sunt vândute acum în magazinele din România.

Dacă aceste informații neoficiale despre decizia Digi | RCS-RDS vor fi confirmate, există două obiective: pe de o parte compania ar plăti o sumă mai mică și reduce astfel presiunea pentru finanţarea tranzacţiei, iar pe de alta ar putea evita ca tranzacţia să ajungă pentru aprobare la Comisia Europeană, unde analiza impactului achiziţiei e la alt nivel.

De cealaltă parte, Orange vrea să cumpere divizia de servicii fixe a Telekom. Asta înseamnă cablu și internet fix, iar până acum nu au apărut informații cum că Orange n-ar vrea clienții.

Citește și: