Cercetătorul care avertizează că virusul ar putea fi transmis pe-o distanță de până la 8 metri

Cercetătorul care avertizează că virusul ar putea fi transmis pe-o distanță de până la 8 metri

Există multe informații despre coronavirus în aceste zile pe internet. Unele dintre ele se referă la modul în care se transmite acesta.

Din cauza pandemiei de coronavirus, milioane de oameni din întreaga lume sunt izolați la domiciliu în această perioadă. Se recomandă, în primul rând, distanțarea socială. Iar asta înseamnă că, dacă ieși afară pentru urgențe sau ești nevoit să mergi la muncă, trebuie să păstrezi o distanță de minimum doi metri față de alte persoane.

Numai că unii specialiști cred că nu e suficient.

De la ce distanță se transmite noul virus

Un profesor de la MIT avertizează că virusul poate fi transmis și de la o distanță de până la opt metri. Iar asta înseamnă că e cel puțin discutabilă acea distanță de doi metri invocată în ultima perioadă. Dacă ar fi așa, atunci ar putea fi mult mai grav decât cunoaștem la acest moment.

Cercetătorul care avansează această informație e specializat în astfel de probleme, a studiat ani la rândul modul în care bolile se transmit prin tuse sau strănut. El cere, astfel, să fie studiată mai atent această transmitere a noului virus și sugerează că lucrurile ar putea fi mult mai grave.

Profesorul Bourouiba susține, pentru USA Today, că nici măștile autorizate în acest moment pe piață n-ar fi fabricate în acord cu noile informații despre virus. Cercetătorul afirmă că atunci când o persoană strănută sau tușește e recomandat să-și ducă cotul la gură.

Numai că norii care conțin picăturile pot parcurge mai mult de doi metri. Și nu distanța este neapărat importantă, ci după cât timp aceste picături de salivă mai sunt sau nu periculoase. Dacă cele spuse de profesorul de la MIT se vor adeveri, atunci mai multe persoane de pe glob ar putea fi purtătoare de virus, fără ca măcar să știe acest lucru. Mai ales că autoritățile susțin că cei mai periculoși sunt, de fapt, cei asimptomatici.