Cele mai mari evenimente amânate din cauza epidemiei: ce se întâmplă cu marile festivaluri

Cele mai mari evenimente amânate din cauza epidemiei: ce se întâmplă cu marile festivaluri

Epidemia de coronavirus afectează și România și dă peste cap planurile organizatorilor de concerte și evenimente. Din acest motiv, mai multe spectacole au fost amânate sau anulate.

UPDATE – 11 martie, ora 11:30: Dacă ai de mers în următoarea perioadă la un eveniment, ar fi bine să verifici dacă acesta mai are loc. Miercuri dimineață, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că vor fi suspendate toate activitățile culturale, artistice, sportive, religioase în spațiu închis cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie.


Primul caz de coronavirus din România a apărut la sfârșitul lunii februarie. Imediat după, autoritățile au intrat în alertă. Pe măsură ce numărul îmbolnăvirilor creștea, Guvernul a venit și cu niște măsuri drastice.

Toate evenimentele la care participă mai mult de 1.000 de persoane au fost interzise. De asemenea, pentru cele la care sunt prezente sub 1.000 de persoane e nevoie de un aviz special de la Direcția de Sănătate Publică. Printre marile spații care găzduiesc evenimente mari în România se numără Sala Palatului și Romexpo din București, dar și stadioanele și arenele sportive.

Iată o listă cu evenimente ce au fost reprogramate din cauza coronavirusului.

Evenimente amânate/anulate din cauza epidemiei

Unul dintre marile concerte amânate din cauza epidemiei de coronavirus a fost cel din 8 martie – Boney M și Liz Mitchell, programat la Sala Palatului. Locația găzduiește până la 4.000 de persoane, iar evenimentul era sold-out.

Concertul a fost reprogramat pentru data de 20 septembrie 2020, iar biletele vândute sunt valabile pentru noua dată.

De asemenea, prinre marile evenimente de la Sala Palatului care au fost amânate se numără  Gala Stelelor Baletului Rus, musicalul Mamma Mia, Mozart Group, Tudor Gheorghe, Cristi Minculescu, Valter & Boro, Pink Martini și Damian Drăghici & Brothers.

Iată o listă detaliată mai jos. Ai acolo și noile date la care se vor ține concertele:

Printre locațiile din București care găzduiesc evenimente la care participă sute de persoane se numără și clubul The Fool, acolo unde au, de regulă, loc spectacole de stand-up comedy. Reprezentanții clubului au anunțat că, deocamdată, au obținut toate avizele necesare de la DSP și că evenimentele nu-s puse în pericol.

Pe de altă parte, sunt artiști din România (muzică sau stand-up) care aveau programate, în următoarea perioadă, spectacole în Italia. Întreaga țară este în carantină, motiv pentru care multe dintre acestea sunt anulate.

Ce se întâmplă cu marile festivaluri din 2020

La nivel mondial, există mai multe evenimente majore care au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus. Celebrul festival Coachella a fost mutat pe 9 și 16 octombrie. La eveniment participă, de regulă, sute de mii de persoane în toate zilele de festival, iar organizatorii s-au temut de riscuri.

Iar această criză nu lovește doar industria muzicală. Facebook și-a anulat, de asemenea, evenimentul anual Global Marketing Summit din San Francisco, la care ar fi urmat să participe 5.000 de oameni.

Unul dintre marile târguri de profil, MWC – Mobile World Congress – care ar fi trebuit să aibă loc în februarie la Barcelona a fost, de asemenea, anulat.

Și-n România sunt organizate câteva festivaluri mari anul acesta. E vorba de Electric Castle, Untold, Neversea. Acestea sunt programate, însă, în lunile de vară, când e posibil ca această criză să se încheie. Deocamdată, organizatorii n-au făcut niciun anunț în nicio direcție, dar evenimentele stau sub semnul întrebării.

Dacă situația va continua, atunci vor fi luate măsurile necesare. Dacă lucrurile reintră în normal, atunci organizarea lor nu va fi o problemă.

Citește și: