Cel mai trist pronostic pentru situația cazurilor din România: când vom reintra în starea de urgență

Cel mai trist pronostic pentru situația cazurilor din România: când vom reintra în starea de urgență

Numărul de cazuri de coronavirus depistate în România în ultima săptămână a crescut semnificativ de la o săptămână la alta. Acum, un nou studiu atrage atenția asupra momentului în care vom ajunge la condițiile de stare de urgență.

Dacă acest trend îngrijorător se menține și în următoarea perioadă, condițiile pentru starea de urgență ar trebui îndeplinite între 1-3 august. Acest pronostic pleacă de la un avertisment al ministrului Sănătății care, la acea vreme, părea imposibil. Este vorba de 10.000 de cazuri noi depistate în doar 5 zile.

Noua prognoză pe marginea răspândirii infecțiilor cu Covid-19 în România a fost realizată de compania Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În documentul cu pricina sunt vehiculate mai multe cifre care s-ar putea să te sperie, dar una dintre el este cea mai importantă. Dacă românii nu încep să fie un pic mai conștiincioși când vine vorba de coronavirus, riscăm să ajunge la un milion de cazuri în septembrie.

Lucrurile sunt cât se poate de clare la ora actuală pe teritoriul României. În aproximativ o săptămână, numărul bolnavilor de Covid-19 a crescut cu 54,3%. Din acest motiv, avem o creștere supra-exponențială a cazurilor în rândul populației din România.

Potrivit documentului preluat de Digi 24, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă. 

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

Analiza pleacă de la o relație clară între practicile de distanțare socială și evoluția numărului de cazuri, studiată în ultimele luni. Evoluția devine favorabilă din momentul în care se atinge un prag de siguranță al distanței sociale. Conform documentului, „distanța socială a mai fost atât de scăzută pe 11 aprilie” și „am avut nevoie de 19 zile (până pe 30 aprilie), în condiții de starr de urgență, să depășim pragul de siguranță”. Documentul integral poate fi parcurs aici.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: