Cel mai mare site de animații piratate, ”omorât” de coronavirus: ce a pățit HorribleSubs

Cel mai mare site de animații piratate, ”omorât” de coronavirus: ce a pățit HorribleSubs

Dacă ai vreo tangență cu fenomenul anime, foarte popular la nivel global, este posibil să fi auzit de HorribleSubs. Una dintre cele mai îndrăgite și ilegale platforme la nivel global din acest domeniu se va închide în curând.

Amatorii de anime vor avea mai puține mijloace pentru a ajunge la serialul sau filmul preferat de animație japoneză. Operatorii HorribleSubs au publicat un comunicat pe marginea subiectului și, deși au venit cu mai multe argumente pentru decizia actuală, principalul vinovat este unul singur, pandemia.

”După o perioadă de reflexie și evaluare, am realizat că cel mai bine ar fi să mergem mai departe. Din punct de vedere tehnic, ai putea spune că HorribleSubs a fost ucis de COVID”, se arată în documentul care anunță închiderea site-ului. Tot acolo se menționează că operatorii au întâmpinat dificultăți majore în a găsi un echilibru între munca la acest proiect și multe alte activități.

Deși poate nu ai auzit niciodată de acest site, deși este surprinzător de bine indexat pe Google, merită să ai în vedere un pic de istorie în ceea ce-l privește. În urmă cu mai bine de un deceniu, când și-a ”deschis porțile”, HorribleSubs oferea doar subtitrări pentru anime. În urmă cu aproximativ opt ani a început să găzduiască și conținut piratat în format torrent.

Popularitatea site-ului a fost atât de mare, mai ales în pandemie, încât în luna august a acestui an, a avut nu mai puțin de 11 milioane de vizitatori unici. La momentul redactării acestui articol, site-ul nu mai este funcțional, iar pagina principală îți afișează un mesaj de adio în care se menționează de mai multe ori faptul că pandemia de coronavirus a jucat un rol foarte important în luarea acestei decizii radicale, de pe o zi pe alta. În consecință, cei care continuă să aibă o afinitate pentru anime, trebuie să-și caute altă sursă de conținut, mai mult sau mai puțin legală.

Citește și: