Cel mai important test pentru Samsung S20 îți arată cât ține bateria

Cel mai important test pentru Samsung S20 îți arată cât ține bateria

Samsung S20 are, pe toate cele trei telefoane din serie, opțiunea de-a activa rata de refresh de 120 Hz. Doar că asta ar putea afecta autonomia. E o grijă a utilizatorilor și acum avem un test care să-ți arate ce se întâmplă, de fapt.

De la Samsung Galaxy S20 până la S20 Ultra, toate telefoanele pot fi folosite atât cu ecranul setat la 120 Hz rată de refresh, cât și 60 Hz. Implicit, cea din urmă consumă mai puțină baterie. Dar cât anume? Mai trebuie să știi că, pe 60 Hz, poți folosi și cea mai mare rezoluție – Quad HD+. Testul de acum a fost realizat pe un Samsung S20 Ultra.

Au fost luate în calcul trei criterii: ecranul la 60 Hz și cea mai mare rezoluție, la 120 Hz și la 60 Hz cu Full HD+. Chiar dacă Ultra are o baterie de 5.000 mAh, cea mai mare dintre cele trei, dată fiind dimensiunea ecranelor te poți aștepta la o performanță similară și pentru celelalte.

Cum să folosești un Samsung S20 pentru autonomia optimă

baterie Samsung S20

După cum vezi din imaginea de mai sus, cel mai prost raport e când folosești ecranul la 60 Hz, dar pe cea mai bună rezoluție. Și asta e o teamă încă de când Samsung a anunțat că folosește ecrane Quad HD. Apoi, cumva la mijloc, cel puțin pe Samsung S20, e ecranul la 120 Hz. Și, desigur, cel mai bun raport îl obții când setezi ecranul la 60 Hz pe Full HD+.

Dacă treci la Samsung S20 și îl treci pe 60 Hz cu Full HD+, ține cont că pierzi cel mai mare avantaj tehnologie pe care telefonul îl oferă. Așa că nu te mai panica pentru autonomie și profită la maximum de tehnologie.

În orice caz, Samsung lucrează la actualizarea care îți va consuma și mai multă baterie. În esență, o să fie disponibilă rata de refresh de 120 Hz pe Quad HD+. Dată fiind însă situația globală, probabil actualizarea va mai întârzia.