16 apr. 2020 | 07:00

Cel mai bun boxer, gata să moară în lupta cu coronavirus: Manny Pacquiao, declarații șocante

ENTERTAINMENT
Cel mai bun boxer, gata să moară în lupta cu coronavirus: Manny Pacquiao, declarații șocante

Considerat unul dintre cei mai buni boxeri din toate timpurile, Manny Pacquiao a făcut niște declarații șocante în urmă cu câteva zile, referitoare la lupta cu coronavirus.

”Nu mi-e frică să mor”, a insistat sportivul care, dincolo de faptul că reprezintă cea mai populară vedetă din Filipine, acum a devenit un om politic și se implică activ în ajutorarea oamenilor din regiune. Cu toate acestea, supranumit Pac-Man, el va rămâne în istorie ca fiind omul cu opt titluri mondiale la categorii diferite de greutate.

Manny Pacquiao a devenit și mai popular în Filipine după ce s-a implicat în viața politică a țării, începând cu 2010. Din 2016, el este senator și beneficiază de un mandat pe o perioadă de șase ani. Dincolo de influența obținută în politică însă, el este și un filantrop foarte activ, prin intermediul fundației care îi poartă numele.

În mod uimitor, Pacquiao a început să boxeze după ce i-a văzut înfrângerea lui Mike Tyson, când avea doar 12 ani. La momentul respectiv, Tyson fusese învins de Buster Douglas. ”Familia mea era atât de săracă încât dormeam pe cutii de carton.”, își aduce aminte boxerul în biografia sa. La ora actuală, valoarea lui Pacquiao este de aproximativ 220 de milioane de dolari.

În ceea ce privește lupta cu coronavirus, Manny Pacquiao a fost foarte vocal în ultimele săptămâni și face efortui mari pentru a-i ajuta pe oameni din prima linie. Dincolo de donații în bani, el a reușit să obțină 57.600 de teste pentru diagnosticarea infecției cu Covid-19 din China.

”Dacă ești lider, trebuie să fii în prima linie, să nu-ți fie frică să mori.”, a explicat boxerul într-un interviu acordat Manilla Bulletin. ”Trebuie să-ți conduci oamenii, să vadă că ești alături de ei. Am crescut sărac, știu cum se simt.”, a explicat boxerul. Până acum, a donat aproximativ 600.000 de măști cadrelor medicale din Filipine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele