Cei mai bogați oameni din lume, afectați de pandemie: cum arată noul clasament Forbes

Cei mai bogați oameni din lume, afectați de pandemie: cum arată noul clasament Forbes

În această perioadă de restriște, în timp ce numărul șomerilor a explodat la nivel global, cei mai bogați oameni ai lumii nu o duc foarte rău, conform noului clasament Forbes.

Ai crede că Jeff Bezos a avut un an greu, cu toate scandalurilor din jurul practicilor Amazon și cu un divorț care l-a costat mult. Din păcate pentru cei care au o problemă cu CEO-ul companiei, el rămâne cel mai bogat om din lume cu active personale de 113 miliarde de dolari, în creștere cu ”doar” un miliard față de acum un an.

Ca să ai o referință clară a faptului că Amazon este excepția de la regulă, gândește-te că ceilalți bogătași importanți din topul Forbes au raportat o scădere a averii în primul trimestru din 2020 cu aproximativ 700 de milioane de dolari față de aceeași perioadă din 2019. Până și numărul miliardarilor a scăzut cu 58 față de 2019, până la 2095 de persoane. Cu excepția lui Bezos, pandemia și-a făcut simțite efectele. SUA rămâne țara cu cei mai mulți miliardari, 614, urmată de China cu Macao și Hong Kong, 456.

Pe locul 2 în top, imediat după Bezos, tot din spectrul tehnologiei, se poziţionează un vechi membru al clasamentului, Bill Gates cu o avere de 98 de miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft Corporation îl întrece cu puţin pe noul venit care l-a declasat pe Warren Buffett, aflat acum pe locul patru cu o avere de 67,5 miliarde de dolari. Vorbim despre francezul Bernard Arnault, președinte și CEO al grupului LVMH. În vârstă de 71 de ani, aceste a urcat în clasament ajungând pe locul al treilea, cu o avere de 76 miliarde de dolari.

Pe locul cinci se află americanul Larry Ellison, CEO Oracle, cu 59 de miliarde, urmat de spaniolul Amancio Ortega, patronul Zadar, cu 55,1 miliarde. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este al șaptelea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 54,7 miliarde de dolari.

Ultimele trei poziţii ale Top ten sunt ocupate de fraţii Walton, patronii lanțului de magazine Walmart: pe locul opt se află Jim cu 54,6 miliarde, pe locul nouă, cu 54,4, în timp ce Rob este pe poziția a zecea, cu 54,1 miliarde de dolari.

Citește și: