Cea mai spectaculoasă poveste din perioada coloniștilor, ecranizată: ce se întâmplă în Barskins

Cea mai spectaculoasă poveste din perioada coloniștilor, ecranizată: ce se întâmplă în Barskins

În ultimii ani, mai multe cârți cât se poate de complexe au fost ecranizate în lung metraje sau seriale. Acum, a venit rândul pentru Barskins să ajungă pe TV.

Creația celor de la National Geographic, noul serial, va fi de fapt o miniserie de 8 episoade ce urmează să fie distribuită prin intermediul postului TV cu același nume. În SUA, a fost distribuit și prin Hulu, fiind improbabil să ajungă vreodată pe Netflix sau PrimeVideo, deși nu știe nimeni ne ce rezervă viitorul.

”David Thewlis cunoscut publicului pentru rolul Sir Patrick în Wonder Woman și Marcia Gay Harden (The Newsroom) dau viață personajelor Claude Trepagny, respectiv Mathilde Geffard, într-o distribuție de excepție, în noua miniserie BARKSKINS ce va avea premiera vineri, 7 august, la National Geographic, cu episoade duble, de la 22.00 și 23.00.

Bazat pe besteseller-ul New York Times Barkskins, lansat în 2016 de câștigătoarea premiului Pulitzer Annie Proulx, drama istorică în 8 episoade documentează, amplificând misterul cu elemente de ficțiune, un masacru al coloniștilor din zona sălbatică a Noii Franțe, de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Regiunea, revendicată de englezi, de canadienii de la Hudson’s Bay Company, de băștinașii Kanien’kehá:ka (irochezi) și de francezi, riscă să se transforme în teatru de război.

În Lumea Nouă, la granița dintre civilizații, proscrișii și visătorii, urmăriți de trecut și agasați de viața dificilă, de interesele divergente și  de loialitățile încurcate au un atu: pot fi cine vor ei să fie, așa cum Rene Sel îi promite lui Charles Duquet încă din primul episod.” se arată în comunicatul care anunță noul serial. 

Barkskins_Ep105_Sc15_Day03_PB_236_CSI
(National Geographic/Philippe Bosse)

Având în vedere spectacolul vizual din spatele serialul și investiția semnificativă, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptului că show-ul va fi difuzat în nu mai puțin de 172 de țări și va fi dublat în 43 de limbi străine.

În ceea ce o privește pe autoare, este important de avut în vedere că Annie Proulx este autoarea a opt cărți, inclusiv romanul „The Shipping News” și colecția de povestiri “Close Range.” Printre numeroasele distincții primite de-a lungul anilor, se numără un premiu Pulitzer, un premiu National Book Award, premiul Irish Times International Fiction și un premiu PEN/Faulkner Award.

Dacă numele ei îți este cunoscut, s-ar putea să aibă legătură unul dintre cele mai bune filme lui Ang Lee. Ecranizarea povestirii sale, „Brokeback Mountain,” care a apărut inițial în The New Yorker, a câștigat un premiu al Academiei Americane de Film.