05 mai 2020 | 18:23

Cea mai importantă descoperire care ar putea oferi un tratament pentru noul virus

ACTUALITATE
Cea mai importantă descoperire care ar putea oferi un tratament pentru noul virus
Ibrahim Boran / Unsplash

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire importantă care ar urma să contribuie la dezvoltarea unui tratament pentru noul virus.

Cercetătorii au reușit să izoleze un anticorp cheie pentru coronavirus în cadrul unei cercetări a Institute for Biological Research (IIBR). Ministrul Apărării al Israelului numește acest pas drept o descoperire semnificativă în dezvoltarea tratamentului pentru COVID-19. De fapt, anticorpul despre care vorbesc cercetătorii ar putea neutraliza boala în interiorul corpului purtătorului.

Potrivit directorului IIBR, Shmuel Shapira, formula anticorpului a fost deja brevetată și, ulterior, un producător internațional va fi căutat pentru a-l produce în masă. IIBR a jucat un rol esențial în eforturile din Israel pentru dezvoltarea unui tratament, dar și a unui vaccin pentru coronavirus. A contribuit inclusiv la testarea sângelui celor care s-au recuperat de COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus.

Anticorpul descoperit ar putea contribui la dezvoltarea unui tratament pentru COVID-19

În general, anticorpii sunt un element cheie în dezvoltarea unui remediu pentru o anumită boală.

În acest caz, anticorpul izolat de cercetătorii israelieni este unul monoclonal, adică a fost derivat de la o singură celulă recuperată. Acest lucru înseamnă că ar fi mai potent în generarea unui remediu pentru boală. În afară de acesta, au existat alte potențiale tratamente pentru  coronavirus dezvoltate din anticorpi policlonali, adică derivați din două sau mai multe celule cu strămoși diferiți.

Anticorpii sunt importanți în dezvoltarea unui tratament pentru COVID-19. De altfel, aceștia sunt deja folosiți în tratarea pacienților care suferă de boală. Medicii folosesc plasma colectată de la cele aflate în convalescență pe care o administrează pacienților aflați în stare gravă. Acest lucru ar funcționa pentru că plasma celor însănătoșiți ar conține anticorpii necesari dezvoltați de sistemul lor imunitar pentru a lupta cu virusul.

Israel a fost printre primele țări care și-au închis granițele și a impus restricții de deplasare încă de la început.