Bicicleta electrică Harley-Davidson pe care ți-ai dori-o în România

Bicicleta electrică Harley-Davidson pe care ți-ai dori-o în România

Când spui Harley-Davidson te gândeși imediat la o bandă de motocicliști în geci de piele rulând pe autostradă. Numai că vremurile s-au mai schimbat și, pentru a ține pasul, constructorul se reorientează și caută să se adapteze.

Harley-Davidson a fost compania asociată multă vreme cu motocicletele iconice. Modelul mare, așezat, tipic stilului rock. Odată ce industria auto-moto a virat spre electrice, a făcut și Harley-Davidson un pariu: motocicleta electrică. Numai că modelul LveWire nu a avut succes.

S-a dovedit a fi un pariu necâștigător, iar producătorul american mai face o încercare. Se pregătește să lanseze în 2020 o generație de biciclete electrice. În era mobilității prietenoase cu mediul și a platformelor de car/bike-sharing, s-ar putea să-i iasă.

Cum arată bicicleta electrică de la Harley-Davidson

Unul dintre cele mai așteptate modele de bicicletă electrică din 2020 nu vine de la vreun producător cunoscut din domeniu. Supriză, vine chiar de la Harley-Davidson care, după eșecul cu motocicleta electrică, caută să se reorienteze.

Din pozele prezentate de compania americană rezultă că vor fi trei modele de bicicletă electrică ce urmează să fie lansate anul viitor. De fapt, atunci vor intra în producție pentru că americanii mai au ceva de lucrat la diverse îmbunătățiri.

Toate modelele par să aibă baterii care se pot detașa. Astfel, se vor încarca mai ușor. Prețul s-ar putea să fie peste 1.000 de dolari, după designul premium, chiar dacă nu se cunosc încă autonomia sau timpii de încărcare. S-ar putea dovedi o mișcare înțeleaptă din partea Harley-Davidson, mai ales că populația urbană migrează rapid spre soluții de transport care nu poluează, dar cu care se poate strecura și ușor în orașele aglomerate.

De fapt, americanii se aliniază unui trend. General Motors a început deja să vândă biciclete electrice în Europa, iar alți producători mari din industrie se concentrează pe scutere electrice. Estimările arată că, până în 2023, vânzările de biciclete electrice vor ajunge la un număr de 40 de milioane de unități la nivel mondial.

Bicicleta electrică vine după ce Harley-Davidson a avut probleme cu prima motocicletă electrică – Live Wire. Producția modelului a fost oprită mai multă vreme după ce clienții au sesizat că are o mare problemă de încărcare. Practic, nu putea fi alimentată decât la reprezentanță.

Între timp, problema a fost remediată și s-a dat din nou drumul la comenzi și producție. Modelul Harley-Davidson LiveWire are un preț de 30.000 de dolari.

Citește și: