Cea mai bună alternativă la Fortnite și Counter-Strike este Valorant, de la creatorii League of Legends

Cea mai bună alternativă la Fortnite și Counter-Strike este Valorant, de la creatorii League of Legends

De câțiva ani, Riot Games lucrează la o alternativă decentă pentru Counter-Strike. Rezultatul este intitulat Valorant, după o perioadă de beta în care a fost intitulat Project A.

După lungi speculații pe marginea acestui subiect, creatorii League of Legends au anunțat în sfârșit numele și data de lansare pentru următorul lor titlu. După o lungă perioadă în care Riot a devenit sinonim cu LoL, dezvoltatorul a făcut o investiție semnificativă de timp și bani într-un shooter competitiv.

Noul titlu este intitulat Valorant și a scăpat pe internet în urmă cu aproximativ o săptămână. Poate nu este cel mai inspirat titlu, dar cu siguranță este mai sugestiv decât Project A, denumirea utilizată din luna octombrie a anului trecut, când au fost publicate primele detalii despre acest proiect.

Anunțul oficial de pe Twitter este însoțit de un teaser video și confirmă lansarea site-ului cu același nume. În plus, cu această ocazie, aflăm că titlul se va lansa în varianta finală în această vară.

Conform celor de la Eurogamer, Riot poziționează acest joc ca o alternativă la Counter-Strike: Global Offensive, deși stilul grafic aduce mai degrabă aminte de Overwatch al celor de la Blizzard. Partea de gameplay pare să fie o combinație între cele două. Conflictul efectiv gravitează în jurul utilizări unor arme și a unor aptitudini upgradabile care complementează acele arme.

În practică însă, jocul are destul de multe elemente fantastice și nu poate fi considerat la fel de ”realist” precum Counter-Strike. De exemplu, personajul Birmstone poate solicita un Stim Beacon care oferă jucătorilor din împrejurime posibilitatea de a trage într-un ritm mai rapid. Jett poate dobândi posibilitatea de a arunca o serie de cuțite într-un așa numit Blade Storm. Sova poate, la un moment dat, să tragă cu niște rafale de energie intitulate ”energy blasts”, orice ar însemna asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: