Ce preț are Dacia Logan pe GPL și de ce ar trebui să vrei o așa mașină

Ce preț are Dacia Logan pe GPL și de ce ar trebui să vrei o așa mașină

În 2020, Renault vrea ca Dacia să aibă modele care poluează mai puțin. Nu le face electrice, ci le pune motoare GPL. Acum avem prețuri și pentru Logan, și pentru Logan MCV.

Dacia Duster, Sandero și Logan trec pe GPL în 2020. Sau, mai degrabă, trec pe un motor care consumă mai puțin, poluează mai puțin și, dacă insiști, îți poate da autonomie mai mare pentru distanțe mai lungi. De exemplu, cu Duster pe GPL poți parcurge până la 1.000 de kilometri cu un singur plin.

Cât costă Dacia Logan și Logan MCV cu motor pe GPL

Soluția găsită de Renault pentru mașinile Dacia e să le doteze cu un sistem dual. Poți merge și pe benzină, și pe GPL. Totodată, sistemul GPL e suficient de sigur cât să-ți lași mașina în parcările închise.

Prețul per litru de gaz e mai mic decât al benzinei așa că te poate ajuta și cu bugetul tău. Altfel, mașinile Dacia de tipul acesta consumă mai puțin. Cel puțin în Franța Dacia promite trei ani garanței sau până la 100.000 kilometri pentru acest sistem dual.

Ca preț per mașină, ai mai jos în funcție de dotări:

  • Logan Essential: 10.960 euro
  • Logan Comfort: 12.060 euro
  • Logan MCV Essential: 12.710 euro
  • Logan MCV Stepway: 14.260 euro

Înainte de acest anunț, Sandero s-a alăturat gamei, după Duster. Versiunea Stepway va beneficia de un motor similar. Motorul pe care Renault îl folosește este un TCe 100 ECO-G.

  • Sandero Essential: 11.190 euro
  • Sandero Confort: 12.290 euro
  • Sandero Stepway: 13.390 euro

După cum vezi, prețurile sunt similare celor pe care le ai pentru motoarele pe benzină sau motorină. Avantajul aici ar fi că, în timp, poți face economie cu GPL.

În altă ordine de idei, recent Renault a spulberat visul românilor să vadă o Dacia electrică anul acesta. În ciuda informațiilor apărute în presa franceză la finalul anului trecut, Uwe Hochgeschurtz, directorul Renault Group în Germania, susține că în niciun caz mașina aceea nu va fi vândută sub marca Dacia. Anul acesta va fi însă un Renault Zoe în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Autonews
Etichete: