15 ian. 2020 | 08:55

Dacia care merge 1.000 kilometri cu o singură alimentare. Cum e posibil?

ACTUALITATE
Dacia care merge 1.000 kilometri cu o singură alimentare. Cum e posibil?
Carscoops

Poate că un SUV nu e chiar visul tău, dar dacă te interesează o Dacia Duster ar trebui să te intereseze ultima versiune anunțată. Cel puțin când vine vorba de distanță parcursă are un avantaj extraordinar.

Dacia Duster pe GPL a fost unul dintre acele modele așteptat de ceva timp. Până la urmă, Renault a decis că trebuie să-l aibă. Dar nu neapărat din grijă față de clienți, cât pentru a se conforma, cel puțin parțial, cu normele de poluare impuse de UE din 2020 și înăsprite mai mult din 2021.

Modelul în cauză are un motor TCe 100 Eco-G. Iar numele înseamnă că poate funcționa atât pe benzină, cât și pe gaz. În teorie, costul per carburant scade cu circa 30%, iar avantajul e că ai două rezervoare pe care te poți baza.

Dacia Duster pe GPL care poate parcurge până la 1.000 de kilometri cu o alimentare

Mașina este dotată cu un comutator între benzină și GPL, astfel că poți alimenta ambele rezervoare și asta îți oferă suficient combustibil cât pentru 1.000 de kilometri. Vestea și mai bună e că, potrivit Dacia, mașina poate fi parcată aproape peste tot datorită sistemelor de siguranță instalate din fabrică.

Rezervorul pentru GPL este realizat din oțel și e montat în locul roții de rezervă. Astfel, nu pierzi din spațiul portbagajului pe noua Dacia Duster. Când nu mai ai gaz în rezervor, mașina trece automat pe benzină și îți continui călătoria.

Modelul acesta de Dacia Duster va costa 12.490 de euro (în Franța, dar te poți aștepta la un preț similar și în România).

Noua Dacia Duster e prima mașină anunțată de grupul Renault sub această marcă în 2020. Mai sunt așteptate însă cel puțin o versiune hibrid pentru Sandero și, spre finalul anului, măcar promisiunea că va fi și-o mașină electrică. Sandero va fi o mașină construită pe o platformă diferită, CMF-B. Astfel, ar putea fi mai mult decât o mașină clasică și să fie dotată cu motorizări hibride.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele