Ce ar putea influența prețul PlayStation 5 în momentul lansării

Ce ar putea influența prețul PlayStation 5 în momentul lansării

La finalul acestui an ar trebui să avem pe piață două console video noi: PlayStation 5 și Xbox Series X. Cea dintâi e o necunoscută, pentru cea din urmă știm măcar cum arată.

În timp ce Microsoft a prezentat designul pentru Xbox Series X, și doar atât, Sony a anunțat pentru PlayStation 5 un logo și un site. Site-ul e însă gol și nu te ajută să-ți faci vreo idee despre viitoarea consolă video. Confirmă doar că lansarea va fi pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Prezentarea consolei ar putea fi însă în februarie, conform lui David Jaffe care a spus pe Twitter în ianuarie că PlayStation 5 ar respecta calendarul de la PS4.

Prețurile vehiculate până acum duc PlayStation 5 undeva la 450 de euro. De cealaltă parte, Microsoft ar avea un preț de 550 de euro pentru Xbox Series X.

De ce prețul PlayStation 5 ar putea fi mai mare sau mai mic

Hiroki Totoki, director financiar Sony, a spus că prețul ar putea fi influențat de-o strategie simplă de marketing. Dacă sunt băgați mai mulți bani în promovarea PlayStation 5, prețul va fi mai mare.

„E dificil să discutăm ceva concret despre preț acum. În funcție de acesta, trebuie să determinăm tipul de promovare pe care o vom folosi și cât de mult suntem dispuși să plătim. E doar o chestiune de echilibru”, a afirmat acesta, citat de GameSpot.

În orice caz, nu te aștepta ca PlayStation 5 să fie mai ieftin de 400 de euro. În cel mai rău caz, va fi 600 de euro. Totodată, atât Microsoft, cât și Sony vor lansa mai multe console în următorii ani. Te poți aștepta, în primii doi, la modele lite, care să coste mai puțin, cum s-a întâmplat atât cu Xbox One, cât și cu PS4.

PS5 va fi lansata la șapte ani după generația precedentă și, implicit, ar trebui să fie suficient de bună pentru următorii cinci ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gamespot
Etichete: