Cât de util mai este un MacBook Pro în 2020: are cea mai mare autonomie pentru un sistem Apple

Cât de util mai este un MacBook Pro în 2020: are cea mai mare autonomie pentru un sistem Apple

Dacă sperai de mult timp să pui mâna pe un sistem Apple de cursă lungă, noul MacBook Pro de 13 inci cu chipset Apple M1 are o autonomie de 20 de ore departe de priză.

Pe lângă noul Mac mini și noul MacBook Air, Apple a anunțat în cadrul conferinței din seara trecută un nou MacBook Pro 13. Acesta a fost probabil menit să ilustreze faptul că noul procesor creat in-house de compania americană este suficient de bun și dacă îl cumperi pentru productivitate, nu doar muncă de birou.

În cazul noului Pro de 13 inci, procesorul M1 folosit are 8 nuclee pe partea de procesor și 8 nuclee pe partea de procesor grafic sau GPU. Dacă îl folosești pentru programare în Xcode, te poți aștepta la un timp de compilare reduse de 2,8 ori. O randare în Final Cut se încheie de 5,9 ori mai repede. E atât de sprinten încât este suficient pentru a lucra cu clipuri 8K ProRes necomprimate în DaVinci Resolve.

Comparativ cu MacBook Air, deși găsești același procesor și în MacBook Pro, noul Pro are o răcire pe bază de ventilator, nu este doar pasivă. Acesta detaliu este suficient pentru a se reflecta într-o autonomie sporită. Luminozitatea ecranului este de 500 niți, comparativ cu 400 niți la Air. Difuzoarele stereo și microfonul ar trebui de asemenea se fie mai bune, pe lângă autonomia mai mare.

Apropo de timp petrecut departe de priză, noul MacBook Pro promite 20 de ore departe de priză pentru redare de conținut video prin intermediul aplicației Apple TV, de două ori mai mult decât predecesorul său. Pentru navigare pe internet, Apple promite 17 ore, până să fie nevoie să-i conectezi încărcătorul.

În ceea ce privește prețul, noul sistem nu este deloc ieftin. Te costă 1300 de dolari ca preț de pornire pentru configurația de bază, cu 8GB RAM și un SSD de 256GB. Saltul la 1500 de dolari se reflectă în 512GB de memorie internă și aceeași memorie de 8GB. Primele unități vor fi livrate săptămâna viitoare.

apple MacBook Pro 13 specs

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: