Mai scump decât un Macbook Pro, noul Razer face minuni de toți banii

Mai scump decât un Macbook Pro, noul Razer face minuni de toți banii

După ce au devenit destul de populare pe piața sistemelor portabile de gaming, creațiile Razer încearcă să facă valuri și pe zona stațiilor de lucru.

Dacă banii nu sunt o problemă și îți desfășori cea mai mare parte a activității de design, producție 3D sau editare video în deplasare, Razer are un sistem pentru tine. Intitulat Razer Blade Studio Edition, acesta pare destul de scump la prima vedere. În practică însă, fiecare bănuț a fost investit într-o configurație hardware de invidiat.

Noul portabil este cel mai scump creat vreodată de Razer și are un preț de pornire de aproximativ 4000 de dolari sau 17.000 lei. Ca referință, un Razer Blade 15 Advanced, vechiul vârf de lance al producătorului este doar vreo 3300 de dolari, iar compromisul de performanță este semnificativ față de ceea ce s-a lansat acum.

Dacă te întrebi ce primești de 4000 de dolari, răspunsul este simplu. Razer Blade 15 Studio Edition include o placă video Quadro RTX 5000 cu 16GB de memorie. La aceasta se adaugă 32GB DDR4 – 2667MHz, un SSD de 1TB M.2 NVMe și un panou OLED de 15,6 inci sensibil la atingere cu o rezoluție nativă 4K.

Pentru comparație, sistemul Blade 15 Advanced este limitat la un GeForce RTX 2080 Max-Q. Cu chipsetul Quadro, NVIDIA promite stabilitate sporită și o compatibilitatea îmbunătățită cu programe precum Adobe Premiere Pro și 3DS Max, comparativ cu modelele din seria GeForce. Dacă vrei să-ți cumperi o placă video Quadro RTX 5000 pentru un desktop plătești 2300 de dolari, în timp ce un RTX 2080 se ”rezumă” la doar 700 de dolari.

În privința conecticii, aceasta rămâne neschimbată. Laptopul de 4000 de dolari îți oferă un Thunderbolt 3, trei porturi USB Type-A 3.2 (Gen 2), DisplayPort și HDMI 2.0b. O diferență majoră constă în faptul că are un cititor de carduri UHS-III care suportă o rată de transfer de până la 624MB/s, chiar dacă nu găsești încă acele carduri în nicio cameră foto, momentan. Dacă vrei să înțelegi mai multe despre această familie nouă de portabile, s-ar putea să găsești răspunsuri la întrebările tale în articolul de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: