02 mart. 2020 | 08:00

Cât de riscant este să trăiești în Ploiești: nivelul de poluare este șocant

ACTUALITATE
Cât de riscant este să trăiești în Ploiești: nivelul de poluare este șocant

Într-un nou reportaj al celor de la Pro TV, se detaliază condițiile îngrijorătoare în care trăiesc majoritatea oamenilor din Ploiești. Nivelul de poluare din regiune este foarte ridicat.

În cea mai recentă ediției a serialului România Te Iubesc, sunt detaliate condițiile de trai din Ploiești, unul dintre cele mai poluate orașe din România. Municipiul este gazda unei serii stufoase de proiecte cu consecințe grave pentru populație, din cauza impactului pe care acestea îl au asupra mediului.

Ploieștiul este unul dintre cele mai poluate locuri din România. În oraș și în jurul lui sunt coloși industrialai și indivizi care au afaceri aici, oameni care au pus pur și simplu stapanaire pe aerul respirat de oamenii către trăiesc aici.”, explică Alex Dima.

Din momentul în care te apropii de Ploiești, începi să simți un miros puternic, înțepător, unul care te face să crezi că nu vei rezista mult în regiune. Acesta este cauzat de trei mari rafinării amplasate în preajma orașului, bataluri cu petrol care nu au fost ecologizate și de cel mai mare incinerator de deșeuri periculoase din România. În oraș, printre blocuri, s-a strecurat o fabrică de detergenți și alte câteva făbricuțe cu un grad ridicat de poluare a mediului înconjurător.

Din cauza poluării, problemele de sănătate grave nu au întârziat să apară. Un raport al Institutului Național de Sănătate atrage atenția că incidența bolilor grave e mai mare în acest loc decât în restul țării. În județ, în 2016, rata de incidență pentru leucemie a crescut de 3 ori față de anii precedenți. Toată lumea știe că poluarea e la cote alarmante dar, de 30 de ani, autoritățile și instituțiile statului n-au fost în stare să-i oprească pe poluatori pentru că nu se știe clar cine poluează.

În condiții îngrijorătoare trăiesc și oamenii din preajma Ploieștiului, din localități precum Moara Nouă. În această localitate de lângă municipiu, separată doar de un drum de rafinăria Petrotel Lukoil, totul este poluat și periculos, aerul, apa și solul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele