Masca anti-poluare de care ai avea nevoie în București

Masca anti-poluare de care ai avea nevoie în București

Calitatea aerului din București lasă de dorit. Iar măștile convențiale nu sunt suficient de bune. Din fericire, există o alternativă. Tocmai a fost finanțată masiv pe Kickstarter.

Creatorii măști anti-poluare care ți-ar prinde bine și-n București a fost creată în Australia. Până acum, cu 13 zile până se termină perioada de finanțare, a primit peste 402.000 de dolari de la circa 5.330 de utilizatori Kickstarter.

Dacă vrei o așa mască, pe pagina proiectului, o poți cumpăra cu 37 de dolari. Creatorii susțin că e o reducere de 40%, față de prețul la care va ajunge pe piață, și-o livrează în toată lumea, deci și în România. Primești masca și trei filtre, dar și-o husă în care s-o cari. Pachetul acesta e disponibil doar primilor 1.175 de clienți.

Cel mai scump pachet costă 120 de dolari, reducere de 50%, și primești patru măști, patru huse, 12 filtre și livrare gratuită în toată lumea.

De ce ai vrea o așa mască, chiar și în București

Dacă cercetezi un pic calitatea aerului din București descoperi că sunt depășiri constante când vine vorba de doi parametri: PM2.5 și PM10. Acestea sunt particule de sub 2,5 microni, respectiv 10 microni. Promisiunea australienilor care au creat această mască e că filtrele blochează 97% din particulele PM2.5. Implicit, funcționează și cu PM10.

AusiAir, după cum e denumită, e gândită pentru mediul urban, unde traficul e destul de ridicat și, implicit, poluarea e la niveluri mai mari. Masca se remarcă printr-un design destul de subțire, structură realizată din oțel inoxidabil și filtre care nu fac dificil respiratul.

Masca propriu-zisă poate fi spălată în mașina de spălat și are un sistem simplu, dar eficient, de prindere după urechi. Creatorii acestei măști mizează și pe alte materiale, organice, ca să o facă mai dezirabilă de potențiali clienți. Totuși, cel mai mare atu ar fi acesta: e subțire, ușor de folosit și, dacă face ce zice, e perfectă chiar și în București.

Etichete: