06 oct. 2020 | 12:38

Care este noua funcție de la Spotify care-ți face viața mai ușoară

ACTUALITATE
Care este noua funcție de la Spotify care-ți face viața mai ușoară

Bătălia dintre Spotify și Apple Music continuă. Cele două servicii de muzică adaugă deseori caracteristici aparent inspirate de concurența lor.

Cea mai recentă este căutarea după versuri. Un inginer Spotify a postat recent că utilizatorii pot introduce versuri în câmpul de căutare al aplicației pentru a obține rezultate ale melodiilor, funcție oferită de Apple Music de la sfârșitul anului 2018.

După cum poți vedea din postare, melodiile care includ versurile pe care le introduci vor avea o etichetă „lyrics match”. Acestea apar alături de alte rezultate potențiale, așa că trebuie să ții cont de eticheta respectivă dacă ești în căutarea unor versuri în mod special.

Există, de asemenea, topuri noi pentru cele mai populare albume ale săptămânii.

Spotify lansează, de asemenea, și un nou set de topuri muzicale. Un nou cont Twitter @spotifycharts include un rezumat asupra albumelor de top ale săptămânii, urmărite de vineri până joi. Există o diagramă de top a albumelor centrate în SUA, precum și o vizualizare globală și vor fi lansate în fiecare luni. În plus față de albumul săptămânal, contul Spotify Charts distribuie și primele 50 de melodii ale săptămânii difuzate în SUA și la nivel mondial.

Spotify are de multă vreme o secțiune de charturi în aplicația sa, care vă arată primele 50 de melodii zilnice în SUA și la nivel global, precum și în funcție de fiecare țară. Dar, potrivit Variety, aceste noi topuri de albume vor fi lansate doar pe Twitter @spotifycharts.

Este o mișcare ciudată, dat fiind că nu sunt prea utile la redarea efectivă a acestor albume. Acestea ar fi mult mai utile ca liste de redare din aplicație, în special cele mai importante 50 de melodii săptămânale. Dacă ești curios, totuși, contul de Twitter Spotify Charts funcționează cu informații despre albumele și melodiile de top din ultima săptămână.