Cantitatea de cafea care poate duce la deces: cât a băut un tânăr, înainte să ajungă la spital

Cantitatea de cafea care poate duce la deces: cât a băut un tânăr, înainte să ajungă la spital

Din cauza abuzului de cafea, un tânăr student a riscat să-și piardă viața, dacă nu ar fi fost surprins de mama sa care a chemat Salvarea. Cantitatea consumată a fost masivă.

Pe parcursul nopții, în încercarea de a se pregăti într-o manieră cât mai eficientă pentru un examen, un tânăr student a băut 7 litri de cafea. În prima fază, volumul de energie dobândită a fost spectaculos, dar a durat foarte puțin până a suferit mai multe atacuri cardiace la frageda vârstă de 21 de ani.

Doctorul Bernard Hsu este de părere că oamenii nu ar trebui să consume mai mult de patru cești de cafea pe parcursul unei zilei, din cauza faptului că ar putea avea efecte devastatoare asupra sănătății.

În ceea ce privește cazul studentului american, el nu a vrut decât să se pregătească pentru examen. Din păcate, deși valoarea pare absurdă, a reușit să bea 7 litri de cafea (două galoane).Imediat după, corpul său a intrat în convulsie, a început să tremure necontrolat, iar inima îi bătea de parcă a alergat câteva maratonuri succesive.

Conform cercetătorilor, o asemenea cantitatea de cofeină în organism te face să simți că te sufoci, iar gândurile devin neclare. Tânărul supranumit B.B., pentru a-i fi protejată identitatea, a început să transpire într-un ritm agresiv și să simtă o durere musculară agresivă. Urina i-a devenit maro și a început să miroasă a cafea.

Era să-și piardă viața în momentul în care a căzut din picioare în baie și a făcut un atac de apoplexie. Din fericire pentru el, mama sa a auzit zgomotul de la trântă și a sunat imediat la serviciul de urgență. Din păcate, chiar și după ce a ajuns la terapie intensivă, nu a fost foarte clar pentru medici ce s-a întâmplat cu el de a ajuns în această stare. Nu a ajutat nici faptul că B.B. nu se putea concentra și nici nu mai lega cuvintele într-un mod coerent.

După mai multe atacuri cardiace la urgență și o lungă perioadă de recuperare, tânărul și-a revenit, dar experiența l-ar fi putut costa viața.

Citește și: