Când va trimite Elon Musk oameni în spațiu, la bordul unei nave SpaceX

Când va trimite Elon Musk oameni în spațiu, la bordul unei nave SpaceX

Elon Musk și echipa SpaceX se pregătesc deja de prima misiune cu echipaj în spațiu, iar data este mai aproape decât ai crede.

Nava Crew Dragon a fost supusă unei serii lungi de teste, iar momentul lansării acesteia în spațiu cu echipaj la bord este destul de aproape. Compania are și o dată la care speră ca misiunea să aibă loc. Este vorba despre 7 mai 2020.

Informația vine de la jurnalistul Ars Techica, Eric Berger. Totuși, acesta ține să menționeze că data nu este una fixă, ci ar putea exista mici modificări. E posibil ca misiunea SpaceX să fie amânată până la finalul lunii mai sau chiar până în aprilie. Berger spune că de vină nu este partea hardware, ci anumite variabile care trebuie luate în considerare. În rest, jurnalistul Ars Technica spune că Dragon este în formă bună.

De asemenea, nu există încă informații nici despre cât va dura misiunea și cât timp va petrece echipajul în spațiu.

SpaceX este gata pentru o misiune cu echipaj

Capsula Crew Dragon a mai fost supusă unor teste. Misiunea care ar putea avea loc pe 7 mai este cunoscută sub numele de Demo-2. Totuși, înainte ca oamenii să fie trimiși în spațiu la bordul său, compania a trebuit să se asigure că nava este una sigură.

Demo-1 a avut loc în martie 2019. Aceasta a fost o misiune fără echipaj în cadrul căreia o capsulă Crew Dragon a ajuns la Stația Spațială Internațională (ISS) și s-a întors apoi în siguranță pe Pământ.

De data aceasta, misiunea SpaceX Demo-2 va avea și oameni la bord. Echipajul va fi compus din Doug Hurley și Bob Behnken, astronauți NASA care vor ajunge a treia oară în spațiu. În esență, Demo-2 se va desfășura exact la fel ca Demo-1, numai că de data aceasta se vor afla și cei doi astronauți la bordul său.

Sursa: techcrunch