Cum se luptă online împotriva dezinformării despre vaccinuri: acestea sunt cele mai bune măsuri

Cum se luptă online împotriva dezinformării despre vaccinuri: acestea sunt cele mai bune măsuri

În contextul începerii unei campanii agresive de vaccinare împotriva noului coronavirus la nivel global, Twitter ia măsuri radicale pentru prevenirea dezinformării.

În timp ce Facebook va asocia niște etichete și va trimite notificări în cazul în care ești responsabil de interacțiunea sau răspândirea de știri false despre coronavirus și vaccinul anti-Covid-19, cei de la Twitter sunt semnificativ mai serioși pe subiect.

Începând de luni, Twitter va șterge postările prin intermediul cărora se răspândesc știri false despre vaccinul împotriva SARS-CoV-2. Sunt șanse foarte mari ca în 2021 să înceapă să și eticheteze postările problematice, dar, cel puțin momentan, se va opta pentru ștergerea lor.

Oficialii Twitter au anunțat că, în contextul pandemiei, aceasta este cea mai rapidă, eficientă și ușor de implementat pentru a preveni răspândirea de afirmații false sau înșelătoare cu referire la vaccinurile anti-Covid-19. Nu vor fi tolerate postările în care se mneționează că vaccinurile pot face rău oamenilor și pot duce la controlarea lor. În același timp, vor fi șterse postările care detaliază efecte secundare adeverse fictive ale vaccinării.

În același val de curățenie online, vor fi șterse postările în care se menționează că Covid-19 nu este o afecțiune reală, ca urmare, nu trebuie să te vaccinezi împotriva sa. Dacă ești curios ce alte postări vor fi șterse mai mult sau mai puțin instant de pe rețeaua socială, poți arunca o privire pe pagina de termeni și condiții aferentă acestui subiect a Twitter.

Pentru a se asigura că nu vor lua decizii exagerate sau pe baza unor informații eronate, cei de la Twitter au spus că vor colabora cu autorități medicale la nivel local, național și global.

În 2021, măsurile pe marginea acestui subiect vor fi un pic relaxate. Twitter va începe să eticheteze postările care promovează teorii ale conspirației și alte afirmații nefondate despre vaccinuri. Acele etichete vor include linkuri către surse de informare oficiale.

Citește și: