Când îți vei lua adio definitiv de la Yahoo: compania a făcut acum anunțul

Când îți vei lua adio definitiv de la Yahoo: compania a făcut acum anunțul

Știi deja de ceva vreme că Yahoo Groups va dispărea cu totul. Compania înființată în urmă cu 20 de ani a anunțat acum și data exactă.

Yahoo a fost pentru multă vreme compania care a dominat aplicațiile de chat și adresele de email. Dar a devenit, între timp, istorie. Asta pentru că sistemul electronic de mesagerie Yahoo Groups va fi închis la jumătatea lunii decembrie, după 20 de ani de la lansare, a anunțat compania.

Yahoo a venit și cu data exactă de la care serviciile nu vor mai fi disponible: 15 decembrie.

Când îți vei lua adio definitiv de la Yahoo

Compania susține că serviciul a fost lansat pentru a conecta oamenii în jurul intereselor comune.

„Ne-am ajutat utilizatorii să navigheze prin noi orașe, să păstreze legătura cu prietenii și colegii, să capete noi cunoștințe și, cel mai important, să dezvolte conexiuni pe care poate le pierduseră sau nu le-au avut vreodată”, se arată în mesajul transmis de companie. „Am decis să închidem Yahoo Groups pe 15 decembrie 2020. Yahoo Groups a înregistrat un declin continuu în ceea ce privește utilizarea în ultimii câțiva ani. (…) Mulțumim pentru că ne-ați ajutat să construim una dintre primele comunități digitale”, a transmis compania.

Yahoo Messenger a fost lansat pe 9 martie 1998. A fost pe un val imens de popularitate în special în Europa. Deși Yahoo n-a mai vorbit de ceva ani despre numărul utilizatorilor activi, în 20 de ani estimarea este că a avut câteva sute de milioane de conturi.

Dar vremurile au trecut, iar Yahoo și-a dat seama că nu mai poate concura cu noile aplicații care țin acum captivă lumea: de la WhatsApp și Messenger până la Instagram și Gmail.  Yahoo n-a ținut pasul cu evoluția. A venit cu versiuni de Yahoo Messenger pentru diverse platforme prea târziu. Messenger de la Facebook deja câștiga teren atunci, iar WhatsApp deja era în ograda rețelei sociale și devenise înlocuitorul SMS-ului. Cu toate astea, Y!Mess rămâne o parte din istoria internetului.

Citește și: