Call of Duty Warzone, afectat de protestele din SUA: anunțul făcut acum de Activision

Call of Duty Warzone, afectat de protestele din SUA: anunțul făcut acum de Activision

Statele Unite ale Americii se confruntă cu cele mai agresive și de amploare proteste din ultimele decenii, iar din empatie, protestele s-au extins și în alte orașe ale lumii. În acest context socio-cultural, mai multe companii au amânat lansări importante.

Cei care sperau să aibă acces la noi sezoane și conținut actualizat în Call of Duty Modern Warfare, Warzone și Call of Duty: Mobile vor fi dezamăgiți să afle că asta nu se va întâmpla prea curând. Oficialii Activision au anunțat pe Twitter că amână toate lansările din următoarea perioadă, până la o dată anunțată ulterior.

Motivul formulat pentru această pauză de lansări a fost transmis printr-un text simplu pe un fundal negru. ”Acum nu este momentul”, acum ”este momentul ca cei care vorbesc răspicat pentru egalitate, justiție și schimbare să fie văzuți și auziți”, se arată în comunicatul Activision.

Cei de la Activision și-au început comunicatul postat pe Twitter prin mențiunea că așteaptă cu entuziasm ca oamenii să se poată juca noile sezoane dintr-unele dintre cele mai populare jocuri ale momentului, Modern Warfare, Warzone și Call of Duty: Mobile. Acum nu este însă momentul pentru lansări de jocuri video.

Ca referință, Activision face referire la proteste din SUA și din lume care au luat amploare după uciderea prin asfixiere, cu un genunchi pe gât, a lui George Floyd de către ofițerul de poliție Derek Chauvin, în Minneapolis, Minnesota. Gestul făcut de publisher-ul american de jocuri video vine după ce Sony și-a amânat conferința legată de PlayStation 5, iar Electronic Arts a amânat anunțul despre Madden NFL 21. Toate au fost amânate până la o dată care va fi anunțată ulterior.

În ceea ce privește sezonul patru din Modern Warfare și Warzone, acestea ar fi trebuit să înceapă pe toate platformele pe care este disponibil jocul, începând cu data de 3 iunie. Pe mobile, noul sezon urma să înceapă la finele săptămânii.

Citește și: