Câinii controlați prin realitate augmentată, cea mai nouă victimă a armatei americane

Câinii controlați prin realitate augmentată, cea mai nouă victimă a armatei americane

Armata americană încearcă să introducă tehnologii avansate în fiecare parte a activității lor, chiar dacă ajunge să includă căști de realitate augmentată pe câini.

Pentru a-i ghida mai bine pe câmpul de luptă sau în diverse operațiuni periculoase, armata americană a decis să creeze kituri de realitate augmentată pentru câini. În acest fel, ofițerii care le dau comenzi o pot face de la distanță și mai mare decât înainte. Dintr-un punct de vedere, este ca și cum i-ai transforma în drone, ca să scoți factorul uman din ecuație.

În principal, aceste kituri vor fi instalate în cazul câinilor care efectuează operațiuni pentru depistarea de explozibil. În mod tradițional, ofițerii trebuiau să fie destul de aproape de ei pentru a le da comenzi și a-i ghida în misiune. Această nouă instalație high-tech le va permite să stea la distanță mare de zona periculoasă. Pe lângă faptul că ar fi putut declanșa un dispozitiv explozibil improvizat, ofițerii americani riscau și să fie împușcați în astfel de misiuni în aer liber.

Noul kit de realitate augmentată pentru canini a fost creat de Command Sight Inc., în colaborare cu Laboratorul de Cercetare al Armatei. Conform detaliilor publicate pe site-ul armatei, casca poate afișa în fața ochilor câinilor referințe vizuale pe care să le urmeze. În mod previzibil, există și o cameră instalată pentru ca persoana de la capătul firului să vadă în timp real exact ce vede câinele.

Command Sight este o companie fondată în 2017 de către Dr. A.J. Peper, după ce acesta a observat că este nevoie de o comunicare îmbunătățită pe câmpul de luptă între om și animal. Momentan, întregul proiect se află la stadiu de prototip și a fost construit în jurul unor ochelari de protecție cu care câinii sunt deja obișnuiți. Cel mai probabil, s-ar putea să treacă câțiva anii până când inițiativa se va reflecta într-un echipament standard de luptă pentru canini.

Citește și: