02 nov. 2020 | 11:39

„Butonul” secret de pe iPhone de care nu știi, dar cu care Apple vrea să-ți facă viața mai ușoară

ACTUALITATE

Apple a venit cu un „buton” secret la iPhone, schimbare pe care probabil n-ai sesizat-o, dar care e gândită pentru a-ți face viața mai bună și mai ușoară.

Toamna e anotimpul în care o să dai de multe știri legate de Apple, mai ales că, în mod tradițional, acum sunt prezentate și noile modele de iPhone. Generația iPhone 12 a fost prezentată în octombrie, cu o lună mai târziu decât în mod normal și, de atunci, americanii tot continuă să vină cu lucruri noi.

Acum, Apple tocmai ce ți-a adăugat un „buton” secret la iPhone de care probabil nu știi. E, de fapt, vorba de funcția Back Tap – una prin care spatele telefonului tău devine una tactilă. Astfel, poți atinge cu degetul pentru a activa rapid diverse funcții ale telefonului fără să mai fie nevoie să intri efectiv în meniurile specifice.

Funcția Back Tap poate fi activată din meniul Accesibility și vine odată cu iOS 14.

„Butonul” secret de pe iPhone: ce-ți promite Apple

Odată cu această nouă funcție, americanii își propun să vină cu și mai multe moduri în care poți interacționa cu telefonul tău. Practic, odată cu atingerea spatelui dispozitivului poți intra rapid în diverse meniuri, poți scrola pe pagini, poți activa Siri sau poți face un screenshot. Mai mult, poți trimite imediat un mesaj predefinit.

Funcția e cu atât mai interesantă cu cât acest buton e practic invizibil și poate fi activat direct din software-ul telefonului.

Pentru a te bucura de noua funcție trebuie să fi trecut, cum spuneam, la iOS 14, iar apoi pașii sunt extrem de simpli:

  • Deschizi setările iOS 14
  • Accesezi opțiunea Accesibilitate
  • Cauți opțiunea Back Tap
  • Decizi apoi cum vrei să o folosești – una, două sau trei atingeri

Apple uimește într-adevăr ori de câte are ocazia și, odată cu acestă nouă funcție, îți arată că poate duce lucrurile mai departe. De fapt, ideea nu e nouă, dar e pusă în practică. Și Google a încercat ceva similar, deși un pic mai limitat, pentru Android 11, dar se pare că planurile n-au fost duse la final.

Apple a reușit.