VIDEO Încă un motiv să nu-ți cumperi iPhone 12: cum te-a sabotat Apple, dacă ți se strică ceva

VIDEO Încă un motiv să nu-ți cumperi iPhone 12: cum te-a sabotat Apple, dacă ți se strică ceva

După ce a avut mai multe procese în SUA legate de dreptul oamenilor de a-și repara iPhone-urile oriunde doresc, Apple îți oferă un motiv în plus să nu-ți iei iPhone 12.

Noile smartphone-urile Apple au mai multe probleme. Bateria ține mai puțin pentur că este mai mică în iPhone 12 decât în iPhone 11. Dacă profiți de foarte lăudata funcționalitate 5G, trebuie să stai și mai aproape de priză. Apropo de 5G, dacă utilizezi orice variantă de iPhone 12 în modul dual SIM, ești obligat să rămâi la 4G. Toate motivele pentru care să nu-ți cumperi iPhone 12 le-am detaliat aici.

Cel mai nou motiv ajuns online pentru care ar fi bine să nu-ți iei un iPhone 12, ține de service. Aceasta este o problemă mai veche a celor de la Apple, iar oficialii din Cupertino nu par să se liniștească. Încă de pe vremea la iPhone 5, dacă încercai să schimbi senzorul de amprentă la telefon, acesta înceta să mai funcționeze, în cazul în care făceai intervenția la un service neautorizat de Apple. Situația s-a repetat cu FaceID câțiva ani mai târziu.

În contextul în care prețurile practicate de Apple pentru service sunt absolut draconice, mulți oameni le evită oricum. Soluția găsită de compania americană este să ”te lege de mâini și de picioare”. Astfel, în cazul în care schimbi camera la iPhone 12 cu alta identică, originală, de la un alt smartphone, întâmpini probleme majore de funcționalitate.

Pe lângă clipurile de mai jos care te ajută să înțelegi mai bine problema, situația este una cât se poate de frustrantă. În locul unui mesaj care să-ți transmită că nu poate fi verificată autenticitatea camerei, aceasta funcționează prost. După înlocuire, se blochează, refuză să-ți facă tranziția dintr-un mod foto în altul, iar camera ultrawide nu mai poate fi folosită pentru fotografii, dar merge pentru video.

Un pic penibil este că la iPhone 12 Pro poate fi schimbată și nu există probleme. Cine știe, poate acesta ar putea fi modul Apple de a te forța să dai câteva sute de euro în plus pe versiunea Pro când cele două au același procesor și aceeași cameră principală, dimensiune, etc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: