Banca Transilvania tocmai a făcut anunțul: sunt vizate toate conturile românilor

Banca Transilvania tocmai a făcut anunțul: sunt vizate toate conturile românilor

Banca Transilvania a venit cu un anunț important chiar înainte de finalul anului. Instituția bancară susține că urmează câteva schimbări importante pentru conturile românilor.

Când vine vorba de siguranța plăților online, România și Europa stau destul de bine. Aici contribuie și modul în care au fost impuse reguli, la nivel european, pentru a-i proteja pe clienți. În acest context, Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail la Banca Transilvania, a explicat ce schimbări urmărează.

„O persoană care are card, începând cu ianuarie 2021, va autentifica plata online folosind cel puţin 2 factori: ceva ce cunoaşte, ceva ce are şi ceva ce este. Ce înseamnă, mai exact, pentru clienţii BT? Confirmarea plăţilor online prin una din cele două metode: prin aplicaţia BT Pay, folosind amprenta, face ID (recunoaştere facială) sau metoda de deblocare a telefonului.”
Gabriela Nistor

Dacă plătești online, trebuie să afli ce recomandă Banca Transilvania

Nistor susține că pentru clienții Banca Transilvania ea recomandă aplicaţia BT Pay. E bine de știut că cei care o folosesc au la îndemână inclusiv detaliile necesare plăţilor online: numărul şi data expirării cardului, CVV, dar pot inclusiv seta limite de sume zilnice de cheltuit.

În cazul folosirii aplicației de la Banca Transilvania, Nistor a spus pentru HotNews că până acum confirmarea plăților în aceasta a fost folosită până acum la peste 4 milioane de tranzacţii.

Și funcționează simplu. Clientul primeşte o notificare care îi deschide ecranul cu datele esenţiale a cumpărăturii online: cardul de pe care se face plata, suma şi comerciantul, clientul având opţiunea de a confirma sau anula plata prin autentificare biometrică sau prin metoda deblocare a telefonului.

O opțiune similară ai și de la ING Bank și posibil alte bănci. E important să știi că deși ți se pare un disconfort, în primă fază, că trebuie să confirmi orice plată, e crucial să ai banii în siguranță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: