Bacalaureat 2020, etapa specială: ce trebuie să știi despre examenul care începe astăzi

Bacalaureat 2020, etapa specială: ce trebuie să știi despre examenul care începe astăzi

Un număr important de candidați la Bacalaureat 2020 nu au putut participa la sesiunea obișnuită a examenului. Lor le este dedicată etapa specială care începe astăzi.

Nu mai puțin de 140 de absolvenți de liceu încep astăzi examenul de Bacalaureat. În această etapă specială participă elevi care, în urmă cu câteva săptămâni, s-au aflat în izolare, carantină sau au avut o temperatură de peste 37,3 grade la intrarea în centrul de examen.

Astăzi, 6 iulie 2020, are loc proba de limba și literatura română din cadrul etapei special de Bacalaureat 2020. Marți urmează proba obligatorie a profilului, iar miercuri este programată proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă din această sesiune este proba de limba și literatura maternă, este programată joi.

Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, în 9 judeţe (Alba, Arad, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Neamţ, Sălaj, Teleorman şi Timiş) nu s-au consemnat situaţii care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale.

În capitală, vor participa la sesiunea specială de bacalaureat 12 candidați, în timp ce în județele Caraș-Severin, Tulcea și Vaslui vorbim de un singur candidat. Primele rezultate din această etapă vor fi publicate vineri, după ora 12:00. Contestațiile se depun în aceeași zi, până la ora 19:00.Duminică vor fi anunţate rezultatele finale.

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenţi ai clasei a XII-a, conform situaţiei anunţate duminică de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune, în continuare, la dispoziţia celor interesaţi, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9 iulie, între orele 8,00 – 16,00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8,00 – 14,00.

Ca referință, nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6. ​Cei care pică examenul de bacalaureat, mai au o sesiunea în toamnă, iar, în cel mai rău caz, pot relua examenul în vara anului viitor.