Aterizare incredibilă cu un Airbus A380: „Acum 20 de ani ar fi fost imposibil”

În timpul furtunii Dennis, un pilot al companiei Etihad a reușit să aterizeze cu un avion Airbus A380 în cele mai dificile condiții. Videoul cu reușita lui a devenit viral și un exemplu de cât de rele au fost condițiile meteo.

Marea Britanie a fost lovită de furtuna Dennis la doar cinci zile după furtuna Ciara. Totuși, în cele mai vitrege condiții, un pilot al companiei Etihad a reușit să aterizeze pe aeroportul Heathrow cu un avion imens. E vorba de un Airbus A380 cu o greutate de peste 570.000 de kilograme.

„Condițiile meteo de pe aeroportul Heathrow în timpul furtunii Dennis au pus, într-adevăr, probleme mari pentru toți piloții. Însă o combinație de tehnologie aviatică foarte avansată și pregătirea pitolului au făcut posibilă aterizarea unei aeronave în condiții care acum 20 de ani ar fi fost declarate imposibile pentru aterizare.”
Etihad

Avionul Airbus adus la sol aproape miraculos

După cum vezi în videoul de mai sus, avionul a intrat aproape în diagonală pe pistă. În momentul în care roțiile au atins pista, erau aproape transversal pe aceasta. Avionul zbura de la Abu Dhabi la Londra.

În ceea ce privește condițiile meteo din Marea Britanie, o persoană a murit în inundațiile care au urmat furtunii Dennis. Iar serviciile de transport, de la trenuri la aeroporturi, au fost date peste cap. Sute de zboruri au fost anulate în întreaga țară din cauza acestor condiții meteo extreme. easyJet a anulat peste 230 de zboruri, de exemplu.

În unele zone din Marea Britanie, a fost în doar două zile același volum de precipitații care, în general, ar fi fost într-o lună.

Pe 16 februarie, autoritatea aviatică din Marea Britanie a anunțat că au fost emise 594 de avertismente.

În cazul în care vrei să vezi ce se întâmplă la decolarea unui avion, în condiții optime, un pilot a filmat așa ceva. Nu într-un Airbus, ci într-un Boeing, dar noaptea. Găsești acel video aici.

11:04 17.02.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video